FAQ AcceptEmailAcceptEmail is de opvolger van de papieren acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met iDEAL, , gewoon vanuit de eigen vertrouwde inbox. Overtikken van betaalkenmerken en rekeningnummers is niet nodig; alles is al netjes voor u ingevuld. Zodra de betaling is gedaan verspringt de betaalindicator in het mailtje van kleur en weet u zeker dat een betaling is gelukt.


Ja, wij hebben veel aandacht besteed aan de beveiliging van de dienst. Wij zorgen ervoor dat de afzender van de e-mails altijd kan worden geidentificeerd via e-mail authenticatie. Voor extra veiligheid wordt de informatie in het betaalstrookje in de e-mail via een aparte, streng beveiligde verbinding gecommuniceerd. Na het klikken op de betaallink door de ontvanger wordt het betaalproces altijd gestart vanaf de SSL beveiligde transactiepagina van AcceptEmail. Omdat AcceptEmail voor de betaling met iDEAL, creditcard of PayPal gebruik maakt van de internet- of mobiele betaalapplicatie van uw eigen bank of de betreffende betaalmethode is betalen zeer veilig.


Het werkt heel eenvoudig: U ontvangt een betaalverzoek of giro als e-mail in uw inbox. De betaling kan direct en snel op een veilige manier worden gestart vanuit de eigen inbox, vanaf elke PC, tablet of smartphone. Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in de AcceptEmail of een betaalbutton in de e-mail. U landt op de beveiligde transactiepagina en kiest uw bank om te betalen. Alle benodigde gegevens zijn al voor u ingevuld. Nu hoeft u alleen nog in uw eigen vertrouwde bankomgeving uw bevestiging voor akkoord van betalen te geven. De betaling gaat zoals u dat gewend bent, via internet- of mobiel bankieren van uw eigen bank met de bekende specifieke bank beveiliging. Bij de betaling worden de gegevens gebruikt zoals getoond in de AcceptEmail: foutief betalen is zo uitgesloten.


Voor uw en onze veiligheid zijn in de AcceptEmail een aantal duidelijke herkenningspunten ingebouwd: — Het logo van de verzender en van AcceptEmail is altijd duidelijk zichtbaar. — U ontvangt een AcceptEmail altijd rechtstreeks van het bedrijf waarvan u iets heeft afgenomen of gekocht heeft. Controleer het e-mail adres van de verzender altijd goed, zodat u zeker weet van wie de mail afkomstig is. — In de AcceptEmail zit altijd informatie die enkel tussen u en de leverancier bekend is, zoals bijvoorbeeld: uw volledige naam en adres, een contractnummer, een bestelnummer, details van een produkt of dienst die u besteld heeft, etc. — U zult met de inhoud van het betaalverzoek van de leverancier bekend zijn, omdat u klant bent of iets heeft gekocht van de afzender van de e-mail. — AcceptEmail is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de landingspagina van AcceptEmail. Vanaf deze pagina kiest u met welke bank u wilt betalen. Controleer tijdens de betaling of u zich in de internetomgeving bevindt van AcceptEmail of uw bank. Dit controleert u aan de hand van het internetadres in de adresbalk van uw browser. — Betalen begint en eindigt altijd op de transactiepagina van AcceptEmail die begint met https://transaction.acceptemail.com ((controleer de ‘s’ in ‘https en of u een slotje ziet’). De rest van het adres is een niet te raden algoritme. In de linkerbovenhoek op deze pagina ziet u in een groen omrand vakje AcceptEmail BV in de URL staan: dubbelklikken op de naam toont ons security certificate. — Elke AcceptEmail bevat een beveiligd betaalstrookje, dat niet kan worden gewijzigd door de ontvanger. — Onze gepatenteerde Smartpix technologie maakt het mogelijk om mailtjes te voorzien van actuele status- en betaalinformatie. Zodra de betaling is gedaan verspringt het betaalstrookje van kleur en weet u zeker dat de betaling gelukt is. Controleer altijd goed waar u bent en wat u doet. Als u het niet vertrouwt kunt u contact opnemen met AcceptEmail of met de verzender van de AcceptEmail. Klik, in geval van twijfel, nooit links in verdachte berichten aan.


De meeste Nederlandse verzenders van AcceptEmail kiezen ervoor om betaling via iDEAL plaats te laten vinden. Naast betalen met iDEAL is het innen van betalingen ook mogelijk via andere betaalmethoden. De verzender van een AcceptEmail bepaalt zelf met welke betaalmethodes zijn/haar klanten kunnen betalen.


Om een AcceptEmail te kunnen betalen met iDEAL moet u de beschikking hebben over een internetverbinding en een internet betaalrekening. In Nederland kan worden betaald met iDEAL vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, KNAB, Deutsche Bank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. In geval de verzender van een AcceptEmail ervoor kiest om ook betalen via creditcard of PayPal aan te bieden, dan heeft de ontvanger een creditcardnummer of een PayPal-rekening nodig.


Na de betaling geeft de AcceptEmail onmiddellijk de nieuwe status van de betaling aan. Om de actuele status van uw AcceptEmail ook in uw inbox te kunnen zien dient u eerst de afbeeldingen opnieuw te downloaden. Doorgaans volstaat het om de e-mail opnieuw te openen of verversen, dit is echter afhankelijk van uw e-mail service provider.


Ja, de AcceptEmail gaat in zijn geheel naar de nieuwe ontvanger, met de juiste betaalstatus. Het dynamische betaalstookje voorkomt dat de ontvanger van een AcceptEmail dubbel betaalt: als een van de twee ontvangers (de eerste ontvanger of diegene naar wie geforward is) betaalt, toont de AcceptEmail bij beide ontvangers de status ‘betaald’.


U kunt zich bij AcceptEmail registreren met uw e-mailadres voor het openen van een Personal Account. Dit is niet verplicht en ook niet nodig om een AcceptEmail te kunnen betalen. Met een Personal Account wordt alle essentiële informatie uit uw ontvangen AcceptEmails óók veilig online opgeslagen. U kunt alle AcceptEmails die sinds het openen van een Personal Account naar u zijn gestuurd, ook terugvinden in uw Personal Account. Vanuit hier kunt u een AcceptEmail opnieuw naar uw e-mailadres versturen.


Registratie bij AcceptEmail heeft een aantal voordelen: — Volledig overzicht van alle AcceptEmails die u in de periode vanaf uw registratie ontvangen hebt. U kunt dat overzicht heel gemakkelijk online bekijken. — U hoeft geen betaalbevestigingen of te bewaren. — Bij twijfel omtrent de authenticiteit van een ontvangen AcceptEmail kunt u altijd controleren of deze ook in uw Personal Account te vinden is. Om een AcceptEmail te betalen is het openen van een Personal Account niet nodig. U kunt er ook voor kiezen om uw ontvangen AcceptEmails in uw inbox of een ander mapje op uw computer te bewaren voor administratieve doeleinden of om later nog eens in te zien.


Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. AcceptEmail houdt zich in alle gevallen aan de eisen die zijn gesteld in de Wet bescherming persoonsgegevens. Gegevens die door de verzender zijn verstrekt zullen nooit aan derden worden doorgegeven of verkocht. De verzender van de AcceptEmail gebruikt de gegevens alleen voor de dienst zelf en voor informatie over het (statistische) gebruik ervan.


AcceptEmail is gratis voor de ontvangers van een AcceptEmail.


Contact