Broekhuis
Elektrische Audi rijdenElektrische Audi rijden

Elektrische Audi rijden


Ontdek aanbod

Een elektrische Audi rijden is al een tijdje geen toekomstmuziek meer bij Audi. In 2019 kwam de eerste volledig elektrische Audi op de markt. Wanneer u kiest voor volledig elektrisch rijden dan wordt uw auto volledig aangedreven door een elektromotor. Een brandstofmotor is dan volledig vervangen. Bij elektrisch rijden hoeft u niet meer te tanken, dit is namelijk vervangen door opladen. Dit opladen kunt u thuis doen, maar ook onderweg.

Audi e-tron 55 quattro

Audi e-tron 55 quattro

De eerste volledig elektrische Audi e-tron heeft een actieradius van ruim 400 km. Dankzij vooruitstrevende technologie is hij bij een high-power laadpunt binnen een half uur weer 80% opgeladen. Uiteraard beschikt de elektrisch Audi net als alle andere Audi’s over hoge kwaliteit en veiligheidsvoorzieningen die u van Audi bent gewend.

Audi e-tron 50 quattro

Audi e-tron 50 quattro

Deze Audi is precies hetzelfde als zijn grote broer qua uiterlijk. Het grote verschil tussen beide is onder de motorkap terug te vinden. De e-tron 55 beschikt over een 95 kWh groot accupakket. Terwijl de accucapaciteit van de Audi e-tron 50 71 kWh bedraagt.  De nieuwe e-tron 50 quattro heeft 313 pk, terwijl de e-tron 55 over 360 pk beschikt. Daarnaast zit er tussen de twee e-SUV’s ook nog een verschil in de actieradius. Volgens de WTLP-cyclus kunt u met de e-tron 50 300 kilometer rijden, terwijl dat met de 55 quattro 411 kilometer is.

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Met een aflopende daklijn herkent u de e-tron Sportback direct. De vierwiel aangedreven e-tron Sportback beschikt over een actieradius van 446 km (WLTP). Zowel op de voor- als de achteras is een elektromotor aangesloten. Gecombineerd leveren deze motoren een maximaal vermogen van 300 kW (408 pk). Met behulp van een snellaad punt is deze Audi binnen een half uur voor 80% opgeladen.

Binnenkort op de markt de Audi e-tron GT en de Audi Q4 e-tron

In 2020 en 2021 komen deze twee nieuwe modellen op de markt. De Audi e-tron GT zal een elektrisch aangedreven Gran Turismo worden die opgetrokken is uit koolstofvezel, aluminium en staal. De Q4 e-tron wordt een compacte vierdeurs SUV en zal beschikken over twee elektromotoren die gezamenlijk een vermogen leveren van 225 kW/306 pk.

Elektrisch rijden; de kosten

Ondanks dat de aanschaf van een elektrische Audi duurder lijkt dan een brandstof aangedreven Audi, is dit niet het geval wanneer u naar het totaalplaatje kijkt. Elektrisch laden is een stuk goedkoper dan de brandstof die u in de tank gooit, waardoor u qua energiekosten met een elektrische auto gemiddeld 40% goedkoper uit bent qua energiekosten. Audi biedt twee laadoplossingen aan. Zo kunt u kiezen voor Shuttel of voor de e-tron Charging Service. Qua onderhoud bent u goedkoper uit met een elektromotor dan met een verbrandingsmotor. Dit heeft te maken met het feit dat een elektromotor minder bewegende onderdelen en minder complex is in vergelijking tot een 

Laadoplossingen op maat

Stapt u over naar elektrisch rijden? Dan kunnen wij u ook op weg helpen met de laadoplossingen van Groenopladen.nl. Hiermee gaat u altijd onbezorgd én opgeladen op weg. Onze adviseurs begrijpen als geen ander dat u het meeste rijplezier beleefd wanneer de lader en uw meterkast naadloos aansluiten bij het laadvermogen van uw auto. Daarom kunnen wij een laadoplossing bieden voor elke auto en iedere situatie!

 

  • Altijd advies op maat
  • De laadoplossing is binnen 2 weken geïnstalleerd bij u thuis of uw kantoor
  • Laadoplossing geschikt voor nu en de toekomst
  • Meterkast aanpassingen zijn mogelijk
  • Ook laadpassen zijn mogelijk

 

Ontdek de laadoplossingen

Contact