• 72.566 km
  • 1955
  • Benzine
1955 LAND ROVER SERIES 1

- Origineel Nederlands geleverd
- Unieke technische en optische conditie
- Perfect gerestaureerd
- Begonnen als melkrijderswagen in Groningen

Op 20 juli 1955 reed deze Land Rover Series 1 de showroom uit van de dealer in Groningen. Het is buitengewoon uniek dat deze auto in een minstens net zo goede conditie is als toen. Om hen in deze conditie te krijgen is de auto met de grootste aandacht voor detail gerestaureerd. Deze Series 1 is zijn inmiddels lange leven begonnen als melkrijderswagen in de provincie Groningen. De op het originele kenteken vermelde maximum massa van de wagen is dan ook 4000 kg. Een bijzonder hoog gewicht voor een relatief kleine auto als deze. Het is maar de vraag of de auto ook weer in een korte afstand tot stilstand kon komen met al dat gewicht aan boord.

Na zijn werkzame leven als melkrijder is de auto in bezit gekomen van een liefhebber, die de Truck-Cab heeft omgebouwd met de hard-top die nu nog op de auto zit. Deze is overigens zeer eenvoudig te demonteren zodat er heerlijk open gereden kan worden. De auto heeft vervolgens nog een aantal eigenaren gehad tot hij in 2012 in bezit kwam van de voorlaatste eigenaar. Deze zag de potentie en de unieke historie van de auto die hem deed besluiten dat de auto het restaureren waard was. Dit is dan ook gedaan waarbij kosten noch moeite gespaard zijn. Begin 2019 is deze unieke Series 1 in het gezelschap gekomen van Brooks Classics waar hij met het grootste enthousiasme door iedereen is omarmd. Wat een leuke en unieke auto!

Deze terreinauto is overigens tot alles in staat. Dapper staat hij zijn mannetje, zowel op de weg als in het terrein. Met een stevige duw tegen de hendel wordt de vierwielaandrijving aan gezet. Wanneer vervolgens ook de lage gearing ingeschakeld wordt kan deze kleine Land Rover zich uit iedere benarde situatie redden. Op het asfalt is het overigens niet te vergelijken met een moderne Land Rover. Rijden in deze auto is een en al plezier. Houdt echter wel rekening met de beperkte topsnelheid van ongeveer 75 kilometer per uur en de hoeveelheid geluid die de auto produceert. Geen van dit alles doet echter afbreuk aan de enorme hoeveelheid rijplezier die de auto biedt. De bijna aandoenlijke verschijning van deze prachtige Land Rover Series 1 tovert bij iedereen die hem ziet rijden een lach op het gezicht.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met deze unieke en origineel Nederlandse Land Rover Series 1. Gelieve van te voren een afspraak te maken met Ruurt Georg via rgeorg@broekhuis.nl of 030-8507500

*Brooks Classics is een aan de Broekhuis Groep gelieerde onderneming, gespecialiseerd in de kleinschalige handel in klassieke Britse en Italiaanse auto’s van hoge kwaliteit. Kijk op www.brooksclassics.nl voor meer informatie of neem contact op via 030-8507500 / rgeorg@broekhuis.nl*


Exterieur


Interieur


Veiligheid


Infotainment


Overige

Bij Broekhuis kunt u er vanuit gaan dat elke auto een grondige inspectie heeft gehad. We kunnen u precies vertellen wat we gezien hebben zodat u weet wat u koopt. Voor garantie of onderhoud bieden we een aantrekkelijk pakket. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Wilt u meer weten, een proefrit maken, inruilvoorstel ontvangen of een taxatie van uw eigen auto laten maken? Dat is geen enkel probleem. Wij staan voor u klaar en helpen u graag.

Natuurlijk ontvangt u een kopie van uw bericht per mail en uiteraard worden uw persoonsgegevens niet gebruikt voor andere commerciële doeleinden. Graag tot ziens bij Broekhuis!

 

Broekhuis borgt uw privacy

  • Op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk advies
  • Binnen twee weken rijden mogelijk
  • Proefrit is altijd vrijblijvend
  • Gratis taxatie / inruilvoorstel ontvangen
De Heldinnenlaan 215
3543 MB Utrecht

030-8507500
Plan route
Stuur een mail

Openingstijden

Ma. t/m Vr.   09:00 -18:00
Zaterdag   09:00 -17:00
Zondag   Gesloten
Koopavond op afspraak

Advies nodig?

Wij helpen u verder!


Advies nodig?

Contact