Herstelproces in beeld

Een overzicht van het verloop van het herstelproces


1. Schade gereden

Uw auto heeft een schade opgelopen. Om dit gerepareerd te krijgen moet de auto naar het schadebedrijf gebracht worden. U heeft ook de keuze om naar uw eigen Broekhuis dealer te gaan om hun alles voor u te laten regelen. Als uw auto niet meer rijdbaar is moet deze via een sleepwagen naar de schadevestiging gebracht worden. Het is verstandig om de gegevens te volgen die op uw 'groene kaart' staan en uw dealer in kennis te stellen.


2. Intake

Als uw auto bij ons binnen komt, nemen wij de schade tot in detail op. Zo kunnen we voor uw verzekeringsmaatschappij een calculatie maken en weten we welke originele onderdelen er bestelt moeten worden om uw auto weer schade vrij te maken. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de herstelduur van de auto zo kort mogelijk gehouden wordt zodat u uw auto weer snel terug heeft.


3. Demontage

De defecte onderdelen worden door onze monteurs gedemonteerd. Wanneer dit kan zullen de onderdelen vakkundig hersteld worden. Voor de onderdelen waar reparatie niet meer mogelijk is zijn in een eerder stadium reeds nieuwe originele onderdelen besteld. Deze zullen aan het eind van het schadeproces gemonteerd worden.


4. Herstellen en richten

Nu zal door onze plaatwerk specialisten het gedeukte en/of beschadigde plaatwerk hersteld worden. De plaatwerker modelleert de gedeukte plaatwerk delen zodat de orignele vorm weer terug komt. De Broekhuis Schadebedrijven hebben hiervoor de modernste apparatuur en gereedschappen ter beschikking. Wanneer door een aanrijding bepaalde carrosserie delen zijn vervormd, is het opnieuw richten van het voertuig noodzakelijk. Om dit echt goed te doen zijn de Broekhuis Schadebedrijven uitgerust met de modernste meet-apparatuur.


5. Voorbewerken en maskeren

De herstelde plaatdelen gaan naar de afdeling voorbewerking. Hier worden de plaatdelen tot in perfectie strak gemaakt. De omliggende plaatdelen en onderdelen die niet in aanraking mogen komen met de spuitnevel worden door middel van speciaal afplakpapier gemaskeerd.


6. Spuiten

De te spuiten plaatdelen worden in een speciale stofvrije cabine gespoten en blijven daar totdat de nieuw gespoten lak uitgehard is.


7. Montage

De nieuwe en/of gerepareerde onderdelen worden weer op de auto gemonteerd


8. Reinigen

Als laatste reinigen we de auto grondig van binnen en van buiten. We willen er voor zorgdragen dat er een frisse en schone auto aan de klant afgeleverd wordt


9. Eindcontrole

Als de auto gereed is wordt alles nog een keer grondig gecheckt. Wanneer de auto door de check is kan deze weer aan de klant worden afgeleverd


10. Afleveren

De auto is weer volledig schadevrij en wordt weer afgeleverd aan de klant. Omdat we volledig achter ons werk staan geven we op iedere schade afhandeling 4 jaar garantie.


Broekhuis Autoschade kostenindicatie - Schade repareren?Broekhuis Autoschade kostenindicatie - Schade repareren?

Schade repareren?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze experts


Vraag een kostenindicatie aan

Contact