Verfijn resultaten Wis selectie x
179 resultaten


Banner afbeelding

Zomerbanden

Weet u niet welke band u moet kiezen? Om de keuze voor u gemakkelijker te maken, hebben wij de voordelen van de zomerband onderzocht en beschreven. Zo weet u zeker of en wanneer u voor een zomerband moet kiezen.

Zomerbanden zijn over het algemeen de standaard banden onder uw auto. Ze hebben goede rijeigenschappen bij een temperatuur boven 7 graden Celsius. Door het profiel en de samenstelling van het rubber bieden zomerbanden bij een temperatuur boven de 15 graden Celsius de beste wegligging met een verkorte remweg ten opzichte van de winterband. Daarnaast slijt de zomerband het minst hard van alle bandsoorten doordat het rubber van harder materiaal gemaakt is. Hierdoor is de zomerband ook beter bestand tegen hoge snelheden.

Voordelen zomerband

  • Uitstekende wegligging bij 7 graden Celsius of meer;
  • Lage mate van slijtage;
  • geschikt voor hogere snelheden;
  • lagere kosten in aanschaf vergeleken met andere bandsoorten;
  • in elke maat verkrijgbaar.

Nadelen zomerband:

  • Onder de 7 graden Celsius wordt het rubber harder;
  • minder grip in winterse omstandigheden;
  • slechte afvoer van water en sneeuw.

Hoe herkent u een zomerband?

Aan de hand van het lijnvormige patroon van het profiel kunt u een zomerband herkennen. Daarnaast is het profiel bij een zomerband minder diep dan bij een winterband. Zomerbanden hebben geen specifiek symbool op de band waaraan te herkennen is of die band de specifieke kenmerken van een zomerband heeft.

Het verschil tussen zomerbanden en winterbanden

Zomerbanden en winterbanden verschillen in uiterlijk en prestaties. Een compromis van deze banden zijn de all season banden.

Onder andere de remweg verschilt per bandsoort. Om de verschillen tussen zomer- en winterbanden inzichtelijk te maken voor u, hebben wij een korte video gemaakt waarin de verschillen getoond worden.179 resultaten
1
2
8


Met spoed een nieuwe band nodig?
Neem direct contact op, wij helpen u verder!

Contact