Laadoplossingen aan huisLaadoplossingen aan huis

Laadoplossingen aan huis

Alles over thuis opladen


Met een elektrische auto voor de deur zou het ideaal zijn als u deze thuis kunt opladen. Dit scheelt in kosten, doordat het tarief van uw elektriciteitsleverancier doorgaans een stuk lager is dan het tarief van openbare laadpalen. Ook weet u zo zeker dat u altijd plek hebt om uw elektrische auto op te laden. Ontdek hieronder welke laadoplossingen wij u kunnen bieden in samenwerking met groenopladen.nl.

Sinds 2019 werken wij samen met groenopladen.nl waardoor wij u de best passende laadoplossing kunnen bieden. Naast advies en installatie van particuliere thuisladers, kunnen wij ook klein zakelijke laadvoorzieningen leveren, met name ter grootte van 3 tot 10 laders (AC en DC). En heeft u een laadpas nodig? Geen probleem, ook die kunnen wij leveren. Vraag naar de abonnementen bij onze service adviseurs.

Bezoek groenopladen.nl

Een laadoplossing van A tot Z
Welke universele laadpaal het beste bij uw elektrische auto past, is afhankelijk van het maximale laadvermogen van de onboard accu van de auto. Daarnaast is het belangrijk om te weten wie er gaat laden? U, uw personeel, uw leveranciers of uw bezoekers? Kortom, hoeveel laadmogelijkheden heeft u nodig?

In een persoonlijk adviesgesprek zetten we de belangrijkste motieven op een rij om zo een eerlijk advies op te kunnen stellen, zonder verrassingen achteraf. Keuze gemaakt? Dan kunt u vertrouwen op een veilige installatie doordat groenopladen.nl een professioneel installatiebedrijf is met de juiste certificering.

Laadpaal of Wallbox?

Thuis opladen kan met verschillende laadoplossingen. Allereerst kunt u kiezen voor een laadpaal of wallbox. Het enige verschil is de bevestiging, waarbij de laadpaal op de grond bevestigd en de wallbox aan de muur hangt.

1-fase of 3-fase aansluiting

De keuze voor een specifieke laadpaal of wallbox heeft ook te maken met de keuze voor een 1-fase of 3-fase aansluiting. Heel eenvoudig gezegd: bij een 1-fase aansluiting gaat de stroom door één draad, waarbij dit bij een 3-fase aansluiting door drie draden stroomt. Hierdoor is het laadvermogen van een 3-fase aansluiting hoger, waardoor uw elektrische auto hiermee sneller oplaadt.

1-fase aansluiting

De meeste meterkasten zijn al geschikt voor het installeren van een 1-fase aansluiting. Wel bestaat de kans dat uw netwerk overbelast raakt. Immers, andere apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en koelkast verbruiken ook stroom van dit netwerk. Een 1-fase laadpaal heeft een maximaal laadvermogen van 3,7 kW. Hiermee laadt u een accu van 60 kW in ongeveer 16 uur vol. Wel kunt u het aantal ampères in huis laten verhogen, zodat u een maximaal laadvermogen van 7,3 kW realiseert. Hiermee halveert de oplaadtijd ongeveer.

3-fase aansluiting

Indien uw auto geschikt is om aan een 3-fase aansluiting op te laden, dan raden we dit aan. Hiervoor moet een elektricien in de meeste gevallen wel eerst een speciale 3-fase aansluiting maken in uw meterkast. Hierdoor kan het zijn dat de tarieven van het stroomverbruik veranderen. Dit kunt u vooraf controleren bij uw energieleverancier. De 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, waardoor met een laadvermogen van 11 kW deze laadpaal tot drie keer sneller is dan een 1-fase laadpaal. Een accu van 60 kW is hiermee in minder dan 6 uur vol.

Wallbox Pulsar plus

Wallbox Pulsar plus

 • Geschikt voor privé gebruik
 • Eenvoudig in gebruik
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
 • WiFi en Bluetooth
 • DC-lekbescherming
  Prijs vanaf € 876,-

 

EVBox Elvi Socket

EVBox Elvi Socket

 • Geschikt voor lease en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Zakelijke verrekening mogelijk
 • WiFi, 4G en Bluetooth
 • Mogelijkheid tot inplannen van laadmomenten
  Prijs vanaf € 1.118,-
Alfen Eve Single Pro-line

Alfen Eve Single Pro-line

 • Geschikt voor high-end privé en zakelijk gebruik
 • MID gecertificeerde kWh-meter
 • Van afstand te beheren
 • Simlockvrij
 • Load balancing (energie verdelen)
  Prijs vanaf € 1.360,-

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van laadoplossingen aan huis? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

 

Broekhuis borgt uw privacy

Contact