Elektrisch rijden - LaadoplossingenElektrisch rijden - Laadoplossingen

Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Alles over laadoplossingen


Het opladen van een elektrische auto werkt eigenlijk hetzelfde als het opladen van je telefoon of laptop: sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal. Hoe snel de auto oplaadt is afhankelijk van diverse variabelen.

Gewone laadpalen

Gewone laadpalen

De meeste laadpalen bij mensen op de oprit, bij kantoren of in een woonwijk zijn gewone laadpalen. Voor een publieke laadpaal is doorgaans een abonnement met laadpas nodig. Hierdoor weet de leverancier aan wie de elektriciteit gefactureerd moet worden. Deze laadpalen gebruikt men doorgaans op momenten dat de auto niet nodig is; tijdens werkuren of ’s nachts bijvoorbeeld. Afhankelijk van het soort paal en het accupakket laadt een elektrische auto tussen de 3 en 10 uur helemaal vol. Via diverse apps kunt u op uw telefoon de dichtstbijzijnde laadpalen vinden én direct zien of de laadpalen al in gebruik zijn.

Snelladen

Wanneer u onderweg bent met uw EV is het onhandig als u bij een lege accu tot 10 uur moet wachten om uw reis voort te zetten. Hierom kunt u de accu bij snellaadstations langs grote wegen tot maar liefst 80% volladen binnen 20-40 minuten. Bij een snellaadpaal kunt u de elektrische auto tot maximaal 90% opladen. Dit is net als het volschenken van een glas water onder de kraan. Bij langzaam stromend water is het maximaal vullen van het glas gemakkelijker, dan wanneer het water met hoge snelheid het glas instroomt en over de randen klotst.


Laadoplossingen aan huis

Laadoplossingen aan huis

Rijdt u een elektrische auto? Dan is opladen aan huis ideaal. Zo weet u zeker dat u altijd een oplaadplek hebt. Daarbij zijn de kosten van thuis opladen een stuk lager dan bij openbare laadpalen. We vertellen u graag meer over opladen aan huis en de laadoplossingen die wij u kunnen bieden.


Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Deze vraag is niet met één antwoord te beantwoorden, dit verschilt namelijk per auto dankzij diverse accupakketten en hangt ook nog af van andere variabelen de weersomstandigheden.

Wat kost elektrisch rijden?

Wat kost elektrisch rijden?

Wat elektrisch rijden kost hangt af van uw rijstijl, het type auto, de weersomstandigheden en andere zaken. We hebben aanschafkosten, tank/laad kosten en andere kosten vergeleken. 

Ontdek de elektrische modellen van onze merken!

Contact