Broekhuis

Ford heeft een slimme manier gevonden om plastic flessen te hergebruiken, waarmee tot nu toe meer dan 1 miljard plastic flessen gerecycled zijn. Van de flessen wordt de vloerbekleding gemaakt voor de Ford EcoSport SUV.

Dit doet Ford niet nu pas. Al sinds de internationale introductie van de EcoSport in 2012 heeft Ford 650 miljoen halve liter flesjes omgetoverd tot vloermatten en vloerbekleding. “Consumenten zijn zich veel bewuster geworden van de schade die wordt aangericht als je plastic weggooit. Wij (Ford red.) zijn echter al lang bezig met een missie om de hoeveelheid gerecyclede en hernieuwbare materialen te vergroten in elke nieuwe auto die we maken.” Vertelt Tony Weatherhead, materials engineer van Ford Motor Company.

Zo werkt het

Om de plastic flessen gereed te maken voor de productie tot vloerbekleding moeten de flesjes eerst heel fijn versnipperd worden. Deze plastic snippers worden daarna verhit tot wel 260 graden Celsius waardoor ze smelten en er vezels met een haardikte van gemaakt kunnen worden. Die vezels worden daarna tot garen gesponnen waarmee de vloermatten geweven worden.

Meedoen aan dit prachtige initiatief? Rijd dan nu nog de Ford EcoSport SUV!

Bekijk de Ford EcoSport SUV


Terug

Meer nieuws

Wij hebben de nieuwe Ford Puma a...

De nieuwe Ford Puma beleefde op ...


Onderzoek: Elektrisch te werk in...

Ford heeft een jaar geleden een ...


Welcome home bij Broekhuis Ford

Van 2 september tot en met 11 ok...


Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Ford en Volkswagen breiden samen...

12 juli 2019 verkondigden Ford M...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact