Broekhuis

12 juli 2019 verkondigden Ford Motor Company en Volkswagen AG dat zij hun samenwerking zullen uitbreiden. Beide autofabrikanten gaan samenwerken om autonoom rijden en het elektrificeren van voertuigen te verbeteren.

Met een investering in Argo Al van meer dan $ 7 miljard (€ 6,2 miljard) sluit Volkswagen zich aan bij Ford. Argo Al is een bedrijf met een platform voor autonome voertuigen. Deze samenwerking stelt beide fabrikanten in staat het zelfsturende Argo Al systeem te integreren in hun eigen voertuigen.

Een volledige elektrische Ford

Naast autonome voertuigtechnologie brengt deze samenwerking nog een voordeel met zich mee voor Ford, namelijk een elektrisch model op de markt. Ford zal voor het ontwerp en de bouw hiervan de elektrische voertuigarchitectuur en Modular Electrification Toolkit (MEB) van Volkswagen gebruiken. Met deze platte batterijen, die aangesloten zijn aan twee elektromotoren die afzonderlijk de voorwielen of achterwielen aandrijven. Dit resulteert in vierwielaandrijving, gevoed door een grote batterij. Toch zullen we hierop nog even moeten wachten, aangezien de eerste volledig elektrische Ford in 2023 in Europa verwacht wordt.

Nu al elektrisch rijden? Dat kan met de Ford Kuga Plug-In Hybride!

Bekijk de Ford Kuga Plug-In Hybride


Terug

Meer nieuws

Onderzoek: Elektrisch te werk in...

Ford heeft een jaar geleden een ...


Welcome home bij Broekhuis Ford

Van 2 september tot en met 11 ok...


Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Plastic flessen worden vloermatten

Ford heeft een slimme manier gev...


Goed voorbereid op reis met Ford

Kom nu naar onze werkplaats en l...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact