Broekhuis

De band is het enige raakvlak tussen uw Ford en de weg. Een band heeft een raakvlak ter grote van een hand daarom is het van belang dat uw banden in topconditie zijn. Een goede band absorbeert de ondergrond en stuurt de auto met precisie. Bij Broekhuis hebben wij een groot aanbod aan banden voor uw Ford tegen scherpe prijzen.

Uitlijnen en balanceren

Voelt u trillingen in uw stuur, staat uw stuur scheef, hobbelt uw auto wanneer u over een vlak wegdek rijdt of trekt uw auto naar rechts of links als u rechtuit rijdt? Dan kan het zomaar zijn dat uw auto niet juist uitgelijnd en/of gebalanceerd is. Als gevolg kunnen uw banden sneller slijten. Bij Broekhuis voorkomen wij liever onnodige slijtage, daarom maken wij uw auto graag weer in orde. Maak hiervoor een afspraak in één van onze werkplaatsen.

Bandentypes

Winterbanden

Winterbanden zijn te herkennen aan dit sneeuwvloksymbool op de band. Zij bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden dankzij een andere rubbersamenstelling en een ander profiel met extra lamellen. In bepaalde landen zijn deze banden zelfs wettelijk verplicht. 

M+S (modder en sneeuw) banden

Dit symbool geeft aan dat de banden speciaal ontworpen zijn om mee door de modder en sneeuw te rijden. Alle M+S banden hebben een bijzonder ruw profiel. M+S banden waarborgen alleen specifieke winterprestaties als op de band een aanvullend sneeuwvloksymbool afgebeeld is.

Vierseizoenenbanden

Deze banden kunt u het hele jaar gebruiken en zijn aangeduid met symbolen zoals een zon, een regendruppel of een blaadje. Tests tonen echter aan dat vierseizoenenbanden niet dezelfde specifieke prestaties leveren als winter- of zomerbanden. 

Runflatbanden

Met runflatbanden kunt u blijven rijden wanneer de band druk verliest door bijvoorbeeld lekkage. Zo kunt u op een veilige manier een bepaalde afstand afleggen tegen een vastgestelde maximumsnelheid.

Interesse in andere banden? Kom bij één van onze vestigingen langs!

Winter- en zomerbanden in de praktijk

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden? Wellicht weet u dat onder andere de remweg verschilt per bandsoort. Maar hoeveel die remweg verschilt in de praktijk, ziet u in deze korte video:

Vakkennis
Garantie op onderhoud
Vlotte diagnose

Contact