Menu
Broekhuis

De band is het enige raakvlak tussen uw Ford en de weg. Een band heeft een raakvlak ter grote van een hand daarom is het van belang dat uw banden in topconditie zijn. Een goede band absorbeert de ondergrond en stuurt de auto met precisie. Bij Broekhuis hebben wij een groot aanbod aan banden voor uw Ford tegen scherpe prijzen.

Uitlijnen en balanceren

Voelt u trillingen in uw stuur of hobbelt uw auto wanneer u over vlak wegdek rijdt? Trekt uw auto naar links of rechts in de rechtuitstand of staat uw stuur scheef? Dan kan het goed zijn dat uw auto niet juist uitgelijnd en/of gebalanceerd is. Bij Broekhuis maken we uw auto graag weer in orde. Zo voorkomt u onnodige slijtage aan uw banden.

Bandentypes

Winterbanden

Omwille van de materialen die voor deze banden worden gebruikt, raden wij aan winterbanden te monteren wanneer de buitentemperatuur 7°C of minder is. In bepaalde landen is dat zelfs wettelijk verplicht. Specifieke winterprestaties kunnen alleen gewaarborgd worden door banden met dit sneeuwvloksymbool op de zijkant.

M+S (modder en sneeuw) banden

Het M+S symbool geeft aan dat de banden speciaal ontworpen zijn om in modder en sneeuw te rijden. Alle M+S-banden hebben van nature een bijzonder ruw profiel nodig. M+S waarborgt alleen specifieke winterprestaties als op de band een aanvullend sneeuwvloksymbool is aangebracht.

 

Vierseizoenenbanden

Dit zijn banden die u het hele jaar kunt gebruiken en die aangeduid zijn met symbolen zoals een zon, een regendruppel of een blad op de zijkant. Tests tonen echter aan dat vierseizoenenbanden niet dezelfde specifieke prestaties kunnen bieden als een winter- of zomerband.

 

Runflatbanden

Runflatbanden zorgen ervoor dat u kunt blijven rijden wanneer de band druk verliest. Ze staan u toe om op een veilige manier een bepaalde afstand af te leggen tegen een vastgelegde maximumsnelheid.

Winterbanden en Zomerbanden in de praktijk

Wat is nou het verschil tussen winterbanden en zomerbanden in de praktijk? Ja, u weet wel dat het een kortere remweg betekent, maar hoe veel korter is die remweg dan? Zie wat het verschil in de praktijk betekent in deze korte video.

  • Vakkennis
  • Garantie op onderhoud
  • Vlotte diagnose
< terug