Rijden en genieten van alles wat u ziet. Een roadtrip is genieten van de pure vrijheid. Veel mensen denken bij een roadtrip meteen aan het buitenland en routes zoals; Route66 of de Pacific Highway, maar met onze roadtrip tips hoeft u het niet zo ver van huis te zoeken. Wij hebben 4 routes door Nederland voor u op een rijtje gezet. Met deze routes ontdek u mooie natuurgebieden, historische plekjes en idyllische dorpjes. Já dat hebben we allemaal in ons mooie kikkerlandje.

Zeeland – Strijd tegen het waterroute

We starten in de provincie die bekent staat om zijn strijd tegen het water in het verleden.  Zeeland kenmerkt zich door vergezichten met de zee. Deze route brengt u langs de Deltawerken (Neeltje Jans), diverse havenstadjes en vissersdorpjes. De route geeft een mooi beeld van de gebieden Schouwen en Duivenland. De route begint in Scharendijke en gaat via het toeristische Renesse naar de idyllische plaatsjes Burgh en Haamstede maar ook Zierikzee en de Vrouwenpolder met de wereldberoemde  Deltawerken mogen op deze route niet ontbreken.

Gelderland - Posbank route

Ook de Veluwe mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. In het Gelderse Rheden is de Posbank (onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom) een natuurmonument dat u zeker eens gezien moet hebben. De Posbank bij Rheden (Gelderland) heeft een prachtig  theehuis waar u zeker even moet stoppen om te genieten van het weidse uitzicht over de met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De Posbank bestaat uit een adembenemend heuvelachtig landschap, die nog mooier is als de heide in bloei staat. U waant zich in de Ardennen, inclusief scherpe haarspeldbochten. Wanneer u de Posbank heeft bewonderd ga dan ook zeker verder richting De Steeg om vervolgens terug te rijden richting Ede. Maak een tussenstop in dorpjes als Hoenderloo en Otterlo en ontdek zo nog meer van het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Zuid-Holland - Bollenstreek

De Keukenhof en de bijbehorende bloemenpracht is over de hele wereld bekent en kan dus absoluut niet ontbreken in dit rijtje roadtrips door Nederland. Om echt te kunnen genieten van alle pracht en praal is het aan te raden om deze kleurrijke route in het voorjaar te rijden omdat dan alles prachtig in bloei staat. Deze route brengt u in de plaatsen Lisse, Hillegom en de kustplaatsen Katwijk en Noordwijk. Het startpunt is in Oegstgeest en u gaat via de bloembollenvelden naar de kust.

Drenthe - Noordenveldroute

Deze route start in Assen en voert u voor een groot gedeelte door het Noordenveld. Op deze route kom je het Balloërveld met zijn schaapskuddes tegen maar ook diverse es- en brinkdorpen zoals Peest en Ballo. Vergeet ook niet om de hunebedden te bezoeken. Deze graven bestaan al meer dan 5000 jaar en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.  Laat je verrassen door het natuurschoon van de heidevelden, de historische hunebedden en voeg eventueel een bezoekje aan het Drents Museum of het museumdorp Orvelte ter afsluiting aan de tocht toe.


Terug

Meer nieuws

Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Deze week hebben we de betekenis...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

We zijn bij de een na laatste bl...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact