Voor veel mensen is het schoonmaken van de auto niet het favoriete zaterdagklusje . Maar mocht je deze zaterdag toch aan de slag gaan met het schoonmaken van je auto, dan zijn deze vijf “Car cleaning hacks” wellicht handig voor jou!

 1. Tandpasta
  Wist je dat je met tandpasta je doffe koplampen weer helemaal helder en glanzend kan krijgen? De fluor in de tandpasta werkt als het ware als een polijstmiddel waardoor je met een sponsje en wat pasta een heel eind komt! Extra tip: ga voor de whitening variant, daar worden (ook) je koplampen extra blinkend van!
 2. Ruitenkrabber
  Die achtergebleven pluisjes en (honden)haren op de stoffen bekleding die zo irritant door de stof verweven zitten: verwijder je gemakkelijk met je ruitenkrabber. Ja, je leest het goed. Met diezelfde krabber waar jij in de winter het ijs van je voorruit mee krabt, verwijder je snel en met lange halen alle haren van de bank en stoelen. Handig, als je geen zin of ruimte hebt om de stofzuiger tevoorschijn te toveren.
 3. Vaseline
  Vaseline schijnt dus een prima vervanger te zijn voor de welbekende cockpitspray: de spray in bussen die je gebruikt om je dashboard en andere hard-plastic elementen in je auto mee te reinigen. Net als de spray laat de vaseline het zwart weer glanzen en als nieuw lijken. En dat zonder die vies stinkende (en milieu onvriendelijke) gassen uit zo’n bus!
 4. Tandenborstel
  Je kent ze wel; die plekjes en gleufjes in je auto waar je onmogelijk bijkomt maar waar zich wel het nodige stof verzameld heeft. Om de knopjes van de radio, bijvoorbeeld. Met de ordinaire tandenborstel heb je een waar schoonmaak-wapen op zak! De fijne haartjes komen overal tussen en de flexibele, buigbare kop kan zich in alle hoeken wringen.
 5. Citroen
  Een tip om nooit meer te vergeten! Vul een emmer met een halve liter water en knijp hier een hele citroen in uit. Met dit sopje kun je de ramen en spiegels op normale wijze schoonmaken. Je zult merken dat je spiegels en ramen dankzij deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen stralen als nooit tevoren. Extra fijn: die vieze geurtjes in je auto zijn ook direct gemaskeerd!

Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact