De brandstof prijzen zijn ontzettend hoog en toch blijven we veel rijden in de auto. Daarom bespreken wij graag met u verschillende manieren om brandstof te besparen. U kunt namelijk veel zelf doen als het gaat om brandstofbesparing. Uw auto eens goed onder de loep nemen is van groot belang maar uiteraard speelt ook uw rijstijl een belangrijke rol.

Tip 1) De auto

Om zuiniger te rijden is het belangrijk om uw auto goed te checken. Controleer iedere 2 maanden de bandenspanning. Met de juiste bandenspanning bespaart u veel op uw brandstof. Maar ook goed onderhoud is van belang. Net zoals het verwijderen van onnodige bagage in uw auto en de dakkoffer van uw auto.

De rijstijl

Naast de tips voor uw auto speelt uw rijstijl ook een belangrijke rol. Een economische rijstijl zorgt voor brandstofbesparing, is minder belastend voor het milieu en ook nog eens veiliger.

Tip 2) Schakelen

Belangrijk voor de besparing van brandstof is dat u zo vroeg mogelijk schakelt naar een hogere versnelling.

Tip 3) Stabiele snelheid

Door de snelheid gelijkmatig te houden in combinatie met een laag toerental rijdt u een stuk zuiniger. Remmen en dan weer gas geven kost veel meer brandstof dan een stabiele snelheid. Rijd ook niet te hard. Hoe harder u rijdt, hoe meer brandstof u verbruikt.

Tip 4) Remmen

Wanneer u snelheid moet verminderen laat dan vroegtijdig het gas los en laat de auto rustig uitrollen. Kijk dus ver genoeg voorruit zodat u kunt anticiperen op het verkeer. Laat daarnaast de motor niet te lang stationair draaien, dit kost onbewust ook veel brandstof.

Tip 5) Hulpmiddelen

Maak gebruik van de hulpmiddelen die uw auto heeft om uw rijstijl te checken. Denk aan de boordcomputer, de brandstofverbruiksmeter, toerenteller en cruise-control.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact