Nieuws: vanaf 3 januari 2019 kunt u uw kenteken voor langere tijd schorsen. Benieuwd hoe het werkt om uw voertuig te schorsen en wat de voordelen zijn? De collega's van Broekhuis zochten het voor u uit.

Het voordeel van het schorsen van uw voertuig

Als u besluit om uw voertuig voor een langere tijd niet te gebruiken, dan kan het handig en voordelig zijn om deze te schorsen. Tijdens de schorsing vervallen de voertuigverplichtingen omdat u met uw geschorste voertuig niet op de openbare weg mag rijden. Dit betekent dat u geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen, dat de APK-plicht niet geldt en dat u uw autoverzekering kunt opzeggen. Zoals de regels nu zijn gaat een schorsing direct in en duurt deze maximaal 1 jaar, waarna de eigenaar de schorsing kan verlengen of opheffen. Maar vanaf 3 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om de auto direct voor langere tijd te schorsen, namelijk 2 of 3 jaar. Schorsen kan online via DigiD, of u kunt terecht bij een kentekenloket of RDW-balie.

Kosten

Wel zijn er kosten verbonden aan het schorsen. Wanneer u de auto voor langere tijd schorst, is deze kostenpost een stuk lager dan de maandelijkse kosten van de auto wanneer deze niet geschorst maar wel ongebruikt is.

Kostenoverzicht 2019

 

1 jaar 2 jaar 3 jaar

Aanvraag normaal tarief

Personenauto's tot 15 jaar

€73,10 €97,20* €121,30*

Aanvraag laag tarief 

Personenauto's 15 jaar of ouder

€24,10 €48,20 €72,30

Verlengen

€24,10 €48,20 €72,30

Aanvraag/verlengen brom-/snorfietsen

€11,10 €22,20 €33,30

 

 

 

 

 

 

 

 


*Aanvraagtarief plus verlengingstarief

Belangrijk

Een schorsing van een jaar geldt vanaf de datum dat u de auto schorst tot en met dezelfde datum een jaar later. Of straks dus twee of drie jaar later. De RDW geeft aan de belastingdienst door dat een kenteken is geschorst. Zo stopt de motorrijtuigenbelasting automatisch. Wel moet u dan zelf nog de verzekering opzeggen.  Beëindigt u de schorsing binnen één maand, dan moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over die periode. Voldoet u niet meer aan de voertuigverplichtingen maar is uw kenteken niet geschorst, dan riskeert u een boete.

Uw voertuig moet een geldige APK hebben op het moment dat de schorsing afloopt of door u wordt beëindigd. Als uw kenteken geschorst is, mag u met dit voertuig geen gebruik maken van de openbare weg. Als uitzondering op deze regel mag u voor een APK met uw geschorste voertuig naar uw Broekhuis keurmeester rijden. Wel moet het voertuig op dat moment WA-verzekerd zijn, moet u de kortste route naar het keuringsbedrijf rijden, heeft u een afspraakbevestiging op zak waarop het tijdstip van de keuring staat vermeld en neemt u contact op met de Belastingtelefoon Auto via 0800 – 0749 om de datum en naam van het bedrijf vooraf door te geven.

Wat kan Broekhuis voor u betekenen?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een APK. Wij checken uw auto op de belangrijkste veiligheidsaspecten waardoor u de veiligheid van alle medeweggebruikers beter kunt waarborgen. Zo wordt uw auto onder andere gecontroleerd op de remmen en de slijtage van de banden. Wilt u meer weten over de APK? Bekijk hier de video! Daarnaast kunt u ook direct controleren wanneer uw APK verloopt en kunt u een APK plannen bij één van onze keurmeesters.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact