In Hamburg is Volkswagen Group Research begonnen met het testen van autonome auto’s (level 4). Op een drie kilometer lang testtraject worden de praktijktesten uitgevoerd met vijf speciale e-Golfs. De groep gebruikt de resultaten voor diverse onderzoeksprojecten op het gebied van autonoom rijden.

De zelfrijdende e-Golfs zijn voorzien van elf laserscanners, zeven radars en veertien camera’s. Tijdens een gemiddelde praktijktest genereren deze apparaten tot wel 5 gigabyte aan data per minuut. Om dit te verwerken is in de kofferbak een computer weggewerkt met de kracht van ongeveer vijftien (!) laptops.

Kunstmatige intelligentie

Deze kunstmatige intelligentie moet in een complexe situatie alle relevante objecten waarnemen en daar correct op reageren zonder vals alarm te slaan. Hiervoor gebruikt het systeem deep learning, neurale netwerken en patroonherkenning. Voor de veiligheid worden de e-Golfs tijdens de praktijktesten door testpersonen gereden om de werking van de systemen in de gaten te houden en om te kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Autonoom rijden

Zelfrijdende auto’s gaan in de toekomst bijdragen aan een verbeterde doorstroming en verkeersveiligheid. Hiervoor moet de auto op level 5 van het autonoom rijden zijn; een volledig autonome auto die onder alle omstandigheden helemaal zelfstandig kan rijden. Op dit moment werkt Volkswagen Group Research aan level 4, een auto die onder bepaalde omstandigheden volledig zelfstandig kan rijden. De e-Golfs kunnen in Hamburg alleen op een afgebakend stuk autonoom functioneren.


Terug

Meer nieuws

Mooie opbrengst sponsordiner Bergen

Op woensdag 2 oktober werd er in...


Feestelijke heropening Broekhuis...

Donderdag 3 oktober verzamelden ...


De Ford Fiesta Fit Check

Wij denken graag met u mee als h...


Oktoberfest bij Broekhuis Oost M...

JETZT GEHT’S LOS! De hele maand ...


Winterse voordelen bij Broekhuis...

De wintermaanden komen er weer a...


Go Electric met Ford

Ford introduceerde op de IAA haa...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact