In Hamburg is Volkswagen Group Research begonnen met het testen van autonome auto’s (level 4). Op een drie kilometer lang testtraject worden de praktijktesten uitgevoerd met vijf speciale e-Golfs. De groep gebruikt de resultaten voor diverse onderzoeksprojecten op het gebied van autonoom rijden.

De zelfrijdende e-Golfs zijn voorzien van elf laserscanners, zeven radars en veertien camera’s. Tijdens een gemiddelde praktijktest genereren deze apparaten tot wel 5 gigabyte aan data per minuut. Om dit te verwerken is in de kofferbak een computer weggewerkt met de kracht van ongeveer vijftien (!) laptops.

Kunstmatige intelligentie

Deze kunstmatige intelligentie moet in een complexe situatie alle relevante objecten waarnemen en daar correct op reageren zonder vals alarm te slaan. Hiervoor gebruikt het systeem deep learning, neurale netwerken en patroonherkenning. Voor de veiligheid worden de e-Golfs tijdens de praktijktesten door testpersonen gereden om de werking van de systemen in de gaten te houden en om te kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Autonoom rijden

Zelfrijdende auto’s gaan in de toekomst bijdragen aan een verbeterde doorstroming en verkeersveiligheid. Hiervoor moet de auto op level 5 van het autonoom rijden zijn; een volledig autonome auto die onder alle omstandigheden helemaal zelfstandig kan rijden. Op dit moment werkt Volkswagen Group Research aan level 4, een auto die onder bepaalde omstandigheden volledig zelfstandig kan rijden. De e-Golfs kunnen in Hamburg alleen op een afgebakend stuk autonoom functioneren.


Terug

Meer nieuws

Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Ford en Volkswagen breiden samen...

12 juli 2019 verkondigden Ford M...


Plastic flessen worden vloermatten

Ford heeft een slimme manier gev...


De nieuwe MINI John Cooper Works GP

In 2020 zal er in een beperkte o...


BMW Motorrad onthult custom conc...

Het motorblok van de BMW Concept...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact