Sinds enkele jaren geldt er in verschillende Europese landen zoals Duitsland en Italië een beperkte toegang voor auto’s in steden. Dit doen deze landen voor het milieu en met name om de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen.

Wilt u in Duitsland toch een stad in met uw auto dan is dat mogelijk door het plakken van een Umweltplakette. Deze gele of groene sticker (afhankelijk van hoe vervuilend uw auto is) plakt u op de voorruit. De Umweltplakette is verkrijgbaar bij de winkels van de ANWB en te bestellen op milieusticker.nl. Let op: sommige oude en vaak erg vervuilende auto’s komen niet in aanmerking voor een sticker en worden dus geweerd uit de Duitse binnensteden.

Ook in een aantal Italiaanse steden en eilanden zijn milieuzones ingesteld. De regels voor milieuzones in Italië zijn complex en verschillen per stad. Door onduidelijkheid en/of onwetendheid levert dit veel buitenlandse toeristen verkeersboetes op. Ons advies is dan ook wanneer u niet in een 'Zona Traffico Limitato' hoeft te zijn vermijd deze en parkeer buiten de zone.

Tolwegen Frankrijk

Met de tolbadge betaalt u elektronisch tol. Dit betekent dat u geen wachttijden heeft en geen tickets of wisselgeld meer nodig heeft op de Franse tolwegen. De Tolbadge voor Frankrijk kunt u gebruiken op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij ruim 250 parkeerterreinen/garages. Doordat alles bij tolpoorten automatisch gaat en er aparte rijstroken zijn kunt u veel tijd besparen met het reizen door Frankrijk. Daarnaast is het natuurlijk ook erg handig dat je met deze tolbadge in diverse parkeergarage kunt betalen. Zo heeft u geen contant geld en creditcards meer nodig.

Zodra de badge op uw naam is gezet en geactiveerd moet deze voor u arriveert in Frankrijk aangebracht worden op uw voorruit achter de achteruitkijkspiegel. Vanaf dat moment kunt u op de tolwegen de rijstroken kiezen met een oranje T. Bij het tolstation moet u rustig rijden (max 30 km/u) en 4 meter afstand houden tot uw voorganger. De badge wordt elektronisch herkent waarna het licht op groen springt en u door kunt rijden. Achteraf worden de gebruikte tolwegen via uw bankrekening afgeschreven.

 


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact