BMW eDrive Zones

Vanaf donderdag 12 maart 2020 schakelt uw BMW plug-in hybride automatisch over op elektrische modus in zogeheten eDrive Zones. Hiermee hoeft u zich niet meer te bekommeren om milieuzones in grotere steden, dit doet uw BMW voor u.

In steeds meer steden worden milieuzones geïntroduceerd. Dit betekent dat steden de plaatselijke CO2-emissie willen verlagen en zo elektrische mobiliteit hopen te stimuleren. Met de BMW plug-in hybride modellen hoeft u vanaf nu geen rekening meer te houden met de grenzen van de stad en het moment dat u dient over te schakelen naar de elektrische rijmodi. Bij het passeren van een eDrive Zone grens ontvangt u een melding dat uw BMW automatisch overschakelt, zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van de zone.

Zo werkt het

BMW Group heeft met behulp van GPS-coördinaten geografische gebieden gedefinieerd, de eDrive Zones. Dit wordt geofence genoemd. Per stad en situatie kan de grootte van de eDrive Zone verschillen. Al deze zones zijn zichtbaar in de eDrive Zones app, zodat u één overzicht hebt voor al uw reizen.

In Nederland zijn er inmiddels vier eDrive Zones actief: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daarbij is Nederland één van de zes landen waar dit nieuwe systeem voor het eerst gebruikt wordt. Ook in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland wordt het systeem in gebruik genomen.

BMW Points

Met het rijden in deze eDrive Zones kunt u vanaf juli 2020 extra profiteren van BMW Points. Dit wordt een beloningssysteem voor elektrisch rijden. Met uw BMW plug-in hybride kunt u punten verzamelen met elke elektrisch afgelegde kilometer, waarbij de kilometers binnen eDrive Zones extra zwaar tellen. Deze verdiende BMW Points kunt u dan weer inwisselen tegen onder andere laadtegoed en andere beloningen. Later dit jaar weten we hier meer over!


Terug

Meer nieuws

15% korting op BMW Motorrad pakken

Profiteer tot 30 juni van 15% ko...


Terugroepactie kledingstukken BM...

BMW Motorrad roept over heel Eur...


Flexibel met Audi Functions on D...

Rust uw Audi flexibel uit met Au...


Aangescherpte maatregelen in onz...

De deuren van de werkplaatsen bl...


In stijl de weg op met BMW Motor...

BMW Motorrad Gear & Garment bied...


Is uw Fiat klaar voor de winter?

De winter staat weer voor de deu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact