BMW i Hydrogen NEXT

BMW Group illustreert met de BMW i Hydrogen NEXT de toekomst van mobiliteit. Het prototype is voorzien van een brandstofcel, waarin waterstof wordt omgezet in elektriciteit.

BMW Group verwacht in 2022 de volgende generatie brandstofcel-elektrische aandrijfsystemen te presenteren in een auto op basis van de huidige BMW X5. De BMW i Hydrogen NEXT geeft een eerste indruk van de mogelijkheden en prestaties van dit model.

Herkenbaar BMW i

De BMW i Hydrogen NEXT laat zien dat de technologie van brandstofcel-elektrische aandrijfsystemen effectief kan worden geïntegreerd in een dynamische auto als de BMW X5. Kleine aanpassingen aan het design maken de auto direct herkenbaar als een BMW i model. Het kenmerkende BMW i Blue patroon op de motorkap valt hierbij het sterkst op.

Een BMW met een brandstofcel-elektrisch aandrijfsysteem biedt onbeperkte emissievrije mobiliteit met de voordelige eigenschappen van een aandrijfsysteem met conventionele verbrandingsmotor: voltanken binnen 4 minuten en een grote actieradius.

Om dit allemaal mogelijk te maken is een waterstofinfrastructuur nodig. In de meeste landen is zo’n infrastructuur nog in een pril ontwikkelingsstadium. 


Terug

Meer nieuws

De BMW Wintercheck maakt komend ...

U kunt maar beter optimaal voorb...


Blijf cool, doe de MINI Wintercheck

Laat komende winter niet uit uw ...


Bijzonder muzikale aflevering bi...

We kennen het allemaal wel, meez...


Aangescherpte maatregelen in onz...

Broekhuis neemt extra maatregele...


Opel Combo Bestelauto van het ja...

De Opel Combo is uitgeroepen tot...


De schoonste lucht in uw auto da...

Bij periodiek onderhoud worden d...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact