Wij zijn gestart met een grootschalig project om energie op te wekken via zonnepanelen. Inmiddels zijn de eerste daken van onze panden al voorzien van zonnepanelen. Een aantal van onze vestigingen zijn al voorzien van zonnepanelen. De grootste zonnepanelen installatie bevindt zich op het dak van Harderwijk, waar zo’n 1488 zonnepanelen zijn geplaatst.

Zonnestroom

De zonnepanelen die we tot nu toe hebben geplaatst, zullen jaarlijks in totaal zo’n 1.359.000 kilowatt elektriciteit produceren. Dit is meer dan genoeg om de panden te voorzien van elektriciteit. Op het pand Autoschade in Assen liggen zo’n 361 panelen, in Harderwijk 1488 panelen, Zeist 1232 panelen, Doetinchem 504 panelen, Emmen 542 panelen, Utrecht 252 panelen, Enschede 782 panelen en in Alkmaar 983 panelen.

Met oog op de toekomst zal dit dakoppervlak met zonnepanelen nog worden vergroot. Het komende jaar verwachten we op nog meer zonnepanelen op onze bestaande panden te realiseren. 

Duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen

Voor Broekhuis is duurzaamheid een belangrijk thema. Wanneer u bijvoorbeeld naar de panden in Alkmaar kijken, kunnen we gerust spreken van groen, groener, groenst. Op de dakken van deze panden zijn namelijk ruim 980 zonnepanelen geplaatst. Maar dat is niet het enige; naast zonnepanelen op het dak zit er ook een warmtepomp in de grond. Al deze maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat de vestiging wat energie betreft zelfvoorzienend is. Verder wordt de hoeveelheid afval teruggedrongen en wordt waar het kan gebruikgemaakt van biologisch afbreekbare spullen.

Benieuwd wat wij bij Broekhuis allemaal doet op het gebied van duurzaamheid? Lees meer over duurzaamheid bij Broekhuis. 

 

 


Terug

Meer nieuws

OpelConnect gaat live!

Opel maakte handig gebruik van d...


Wij hebben de nieuwe Ford Puma a...

De nieuwe Ford Puma beleefde op ...


Onderzoek: Elektrisch te werk in...

Ford heeft een jaar geleden een ...


Eerste impressie nieuwe pand

Bekijk de allereerste beelden va...


De speciale GS Trophy 2020 outfit

Om te vieren dat Nederland voor ...


Welcome home bij Broekhuis Ford

Van 2 september tot en met 11 ok...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact