Wij zijn gestart met een grootschalig project om energie op te wekken via zonnepanelen. Inmiddels zijn de eerste daken van onze vestigingen al voorzien van zonnepanelen. De grootste zonnepaneleninstallatie bevindt zich op het dak van Harderwijk, waar zo’n 1488 zonnepanelen zijn geplaatst.

Zonnestroom

De zonnepanelen die we tot nu toe hebben geplaatst, zullen jaarlijks in totaal zo’n 1.359.000 kilowatt elektriciteit produceren. Dit is meer dan genoeg om de panden te voorzien van elektriciteit. Op het pand Autoschade in Assen liggen zo’n 361 panelen, in Harderwijk 1488 panelen, Zeist 1232 panelen, Doetinchem 504 panelen, Emmen 542 panelen, Utrecht 252 panelen, Enschede 782 panelen en in Alkmaar 983 panelen.

Met oog op de toekomst zal dit dakoppervlak met zonnepanelen nog worden vergroot. Het komende jaar verwachten we op nog meer zonnepanelen op onze bestaande panden te realiseren. 

Duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen

Voor Broekhuis is duurzaamheid een belangrijk thema. Wanneer u bijvoorbeeld naar de panden in Alkmaar kijken, kunnen we gerust spreken van groen, groener, groenst. Op de dakken van deze panden zijn namelijk ruim 980 zonnepanelen geplaatst. Maar dat is niet het enige; naast zonnepanelen op het dak zit er ook een warmtepomp in de grond. Al deze maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat de vestiging wat energie betreft zelfvoorzienend is. Verder wordt de hoeveelheid afval teruggedrongen en wordt waar het kan gebruikgemaakt van biologisch afbreekbare spullen.

Benieuwd wat wij bij Broekhuis allemaal doet op het gebied van duurzaamheid? Lees meer over duurzaamheid bij Broekhuis. 

 

 


Terug

Meer nieuws

Veilig de winter door met de Aud...

Veilig en onbezorgd de winter do...


Voorraad voordeel bij Broekhuis ...

Onze laatste KARL en huidige Cor...


SEAT Occasioncheck voor elke geb...

Van plan om een SEAT occasion te...


Black Friday bij Broekhuis

Heeft u al berichten over Black ...


Voordelig de winter door met Bro...

Ook deze winter staat het Broekh...


Ford Charging Solutions voor ele...

Ford introduceert Ford Charging ...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact