Care Key

Vanaf nu is de topsnelheid van alle nieuwe Volvo’s begrensd tot 180 kilometer per uur. Daarbij levert het merk ook voortaan een Care Key. Met beide innovaties geeft Volvo een duidelijk signaal over het gevaar van te hard rijden.

“Wij geloven dat een autofabrikant de verantwoordelijkheid heeft om de verkeersveiligheid te helpen verbeteren”, zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Center. “Onze snelheidsbeperkende technologie, en de dialoog die ontstaat, past in dat denken. De begrensde topsnelheid en de Care Key helpen bestuurders te reflecteren en te beseffen dat hard rijden gevaarlijk is, terwijl het ook extra gemoedsrust biedt en een veiliger rijgedrag ondersteunt.”

Care Key

Met de Care Key kunnen Volvo-rijders de topsnelheid van hun Volvo begrenzen voordat zij de auto uitlenen aan anderen, zoals bijvoorbeeld aan beginnende bestuurders. Vanaf modeljaar 2021 is de Care Key standaard in elke nieuwe Volvo.

Dodelijke verkeersongevallen voorkomen

Daarbij kunnen nieuwe Volvo’s niet meer harder dan 180 kilometer per uur. Hiervoor is gekozen omdat vele rijhulpsystemen en veiligheidssystemen niet of niet optimaal functioneren bij zulke hoge snelheden en dus niet kunnen bijdragen aan een veilige deelneming aan het verkeer. Ook met deze innovaties streeft Volvo naar het elimineren van dodelijke verkeersongevallen door beter rijgedrag te stimuleren.

 

Ontdek onze nieuwe Volvo's


Terug

Meer nieuws

BMW i Hydrogen NEXT

BMW Group illustreert met de BMW...


Volvo On Call-app: bewust zijn v...

Elke verbetering begint met meer...


De Fiat Zomerweken

Profiteer nog tot en met 31 augu...


Wat is het verschil tussen mild ...

Elektrisch rijden is niet meer w...


Nieuwe AED’s bij Broekhuis vesti...

In mei 2020 zijn de verouderde A...


Broekhuis Koog a/d Zaan erkend m...

Broekhuis Koog a/d Zaan is bekro...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact