Care Key

Vanaf nu is de topsnelheid van alle nieuwe Volvo’s begrensd tot 180 kilometer per uur. Daarbij levert het merk ook voortaan een Care Key. Met beide innovaties geeft Volvo een duidelijk signaal over het gevaar van te hard rijden.

“Wij geloven dat een autofabrikant de verantwoordelijkheid heeft om de verkeersveiligheid te helpen verbeteren”, zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Center. “Onze snelheidsbeperkende technologie, en de dialoog die ontstaat, past in dat denken. De begrensde topsnelheid en de Care Key helpen bestuurders te reflecteren en te beseffen dat hard rijden gevaarlijk is, terwijl het ook extra gemoedsrust biedt en een veiliger rijgedrag ondersteunt.”

Care Key

Met de Care Key kunnen Volvo-rijders de topsnelheid van hun Volvo begrenzen voordat zij de auto uitlenen aan anderen, zoals bijvoorbeeld aan beginnende bestuurders. Vanaf modeljaar 2021 is de Care Key standaard in elke nieuwe Volvo.

Dodelijke verkeersongevallen voorkomen

Daarbij kunnen nieuwe Volvo’s niet meer harder dan 180 kilometer per uur. Hiervoor is gekozen omdat vele rijhulpsystemen en veiligheidssystemen niet of niet optimaal functioneren bij zulke hoge snelheden en dus niet kunnen bijdragen aan een veilige deelneming aan het verkeer. Ook met deze innovaties streeft Volvo naar het elimineren van dodelijke verkeersongevallen door beter rijgedrag te stimuleren.

 

Ontdek onze nieuwe Volvo's


Terug

Meer nieuws

Bijzonder muzikale aflevering bi...

We kennen het allemaal wel, meez...


Aangescherpte maatregelen in onz...

Broekhuis neemt extra maatregele...


Opel Combo Bestelauto van het ja...

De Opel Combo is uitgeroepen tot...


De schoonste lucht in uw auto da...

Bij periodiek onderhoud worden d...


Go Electric event in Rotterdam (...

Altijd al benieuwd geweest naar ...


Neem een virtueel kijkje in onze...

Na maandenlang hard werken is on...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact