Het motorblok van de BMW Concept R 18 beschikt over het grootste boxerblok dat ooit gebouwd is. Er is veel over gespeculeerd maar nu hij er is, overstijgt hij alle verwachtingen en geeft hij een flinke hint van wat ons te wachten staat in het cruiser-segment.

Bezoekers van ’s werelds meest exclusieve ‘schoonheidswedstrijd’ voor historische auto’s en motorfietsen waren in mei getuige van de introductie van de Concept R 18. Gezien de enthousiaste reacties zal de cruiser vele harten stelen. Niet gek, aangezien de designers voor het ontwerp inspiratie uit het verleden van het merk gehaald hebben. Zo konden de ontwerpers een echte, pure emotionele en handgemaakte custom bike bouwen.

Krachtig karakter

De Concept R 18 is laag, lang en beschikt over een ingetogen schoonheid dankzij aluminium cilinderafdekkingen, subtiele kleuren en een druppelvormige tank. Ook dankt hij zijn inspirerende uiterlijk aan een op Bosch geïnspireerde koplamp uit de jaren 50 tussen de vorkpoten. Daarbij suggereren het indrukwekkende boxormotorblok en de karakteristieke spaakwielen (voor 21” en achter 18”) een extra krachtig karakter.

Ontwikkeling

De Concept R 18 is een vervolg op de R 5 Hommage die in 2016 geïntroduceerd werd. Hoe dit zich verder zal ontwikkelen weten we niet, maar wij kunnen niet wachten. Voor nu nemen wij genoegen met het feit dat BMW Motorrad in 2020 een cruisermodel in productie neemt met het grote boxerblok dat we leren kennen in de Concept R 18.

Make Life a Ride.

BMW Motorrad Concept R 18


Terug

Meer nieuws

Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Ford en Volkswagen breiden samen...

12 juli 2019 verkondigden Ford M...


Plastic flessen worden vloermatten

Ford heeft een slimme manier gev...


De nieuwe MINI John Cooper Works GP

In 2020 zal er in een beperkte o...


Streep 5 is terug van weggeweest

In 1969 kregen boxermodellen ‘St...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact