De lente is gearriveerd! Heel Nederland trekt er massaal op uit om de eerste warme zonnestralen op te kunnen vangen. En wat is er lekkerder dan zorgeloos met open dakje touren? Klopt, niets. Ben je nog op zoek naar een exemplaar om mee uit je dak te gaan en wil je niet de hoofdprijs betalen? Ik zet de vijf meest aantrekkelijke tweedehands cabrio’s voor vrouwen op een rijtje.

Opel GT

Jazeker. Ook het merk Opel heeft een zeer sportief, dakloos exemplaar in zijn gamma: de Opel GT. Dit model (een sportieve coupé) was in 1969 baanbrekend en was het eerste sportieve model van het populaire Duitse merk. In 2007 is opnieuw een auto onder de naam Opel GT op de markt gebracht; ditmaal een auto waar het dakje af kan. Met zijn strakke lijnen, ietwat agressieve neus en de krachtige motor mét turbo (ruim 260 pk) kom je sportief voor de dag.

 

 

Peugeot 307 CC

De Peugeot 307 CC is de grote broer van de 206 CC, die destijds de voorhoede der coupé-cabriolets vormde. Door het Franse comfort rijd je niet alleen vorstelijk met het dakje geopend maar ook zeker met het dak dicht. Het maximaal vermogen van de 307 CC telt 170 pk; een prima wagen om relaxt mee te kunnen touren en toeren te maken als je hem toch eens de sporen wil geven. Een cabriolet waarbij rijcomfort en sportiviteit mooi in balans zijn.

BMW Z3

De Z3 is al jaren mateloos populair onder de cabriorijders. Een lichtgewicht met uitstekende stuurkunsten en af en toe een iets kwispelend kontje door de achterwielaandrijving (wat hem des te leuker maakt). Door zijn lange neus en korte achterwerk maakt hij een stoere indruk, zowel bij de mannen als de vrouwen doet hij het goed met zijn looks! Mocht je de aanschaf van deze tweezitter overwegen; ga dan voor de zescilinder, in plaats van voor de viercilinder. Net even wat meer pit en geluid welke je plezierritjes ten goede zullen komen.

BMW 1-serie Cabrio

Ze blijven leuk; de 1-series van BMW. Helemaal als het een cabriolet betreft! Al is deze auto inmiddels een paar jaartjes oud, zijn looks zijn er niet minder op geworden. Duitse degelijkheid in een compacte verpakking (2-deurs) met een herkenbaar BMW-snoetje. Een rasechte cabrio waarmee je veel openluchtplezier kunt beleven en waarbij de achterban dit keer ook mee op pad kan. Wel zo gezellig

MINI Cooper Cabrio

Welke vrouw houdt er nou niet van een MINI? Deze kleine opdondertjes zijn er in allerlei uitvoeringen, geheel te customizen naar eigen wens. En ook MINI heeft een dakloze variant op de Cooper in haar gamma. Ze zijn wellicht nog wat aan de prijs maar blijven dan ook erg geliefd vanwege hun eeuwige jeugdigheid. Let bij aanschaf ook even op het koppelen/schakelen; de handgeschakelde bakken zijn soms niet meer even soepel en in het ergste geval heb je een revisie te pakken.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact