Je hoeft niet altijd naar het buitenland om vanuit de auto te kunnen genieten van prachtige natuur. Hier in eigen land, hebben wij ook ansichtkaart-waardige natuurgebieden waar je met de auto doorheen mag toeren. Ik zette de drie mooiste herfst-routes door Nederland voor je op een rijtje.

Posbank

Rijd eens over de Posbank, onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom. De Posbank bij Rheden (Gelderland) is de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De Posbank bestaat uit een adembenemend heuvelachtig landschap, welke nog mooier is als de heide in bloei staat. Dan kleurt het landschap paars. Paars met hier en daar een wild paard of Schotse Hooglander. Je waant je werkelijk in de Ardennen, inclusief scherpe haarspeldbochten. Maar rijd wel met gepaste snelheid; je deelt dit stukje prachtige natuur met wandelaars, motoren en fietsers.

Utrechtse Heuvelrugroute

De Utrechtse Heuvelrug en het stuwwallenlandschap van het Gooi zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Dat het landijs ook op de heuvelrug heeft gelegen blijkt uit de grote zwerfstenen die er gevonden zijn (bijvoorbeeld de Amersfoortse kei) en uit de afgevlakte toppen. Nog steeds kan je genieten van fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn en Kasteel Beverweerd. Voorheen boerendorpen, als Zeist, Doorn, Baarn en Soest, zijn nu nog zeker een bezoekje waard. Persoonlijk ben ikzelf erg gecharmeerd van het verscholen plaatsje Lage Vuursche (Beatrix ook, aangezien zij graag verbleef op Kasteel Drakensteyn) waar het in het weekend volstroomt met dagjes-mensen maar doordeweeks een oase van rust is.

Land van Maas en Waal route

'We praten en we zingen en we lachen allemaal, want daar achter de hoge bergen ligt het Land van Maas en Waal'. Zo kun je bijvoorbeeld van Rhenen naar Wijk bij Duurstede rijden, of onderweg een pondje pakken voor een oversteek. Met de auto kom je langs pittoreske dijkdorpjes, fruitbomen, rivieren en leuke bezienswaardigheden. Zoals de Tuinen van Appeltern of de historische vestingstad Wijk bij Duurstede. De Betuwe - gelegen tussen de rivieren Waal, Nederrijn en Lek - is nog steeds het meest bekend door zijn fruitboomgaarden. Het riviertje de Linge kronkelt door een prachtig en heel afwisselend Hollands landschap van kleine dorpjes, smalle dijkjes. Dijken waar iedere bochtenridder gelukkig van wordt. 


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact