De Volvo XC40 is in de aanloop naar de Autosalon van Genève verkozen tot Auto van het Jaar 2018 in Europa. Deze prijs werd toekend door een jury van Europese autojournalisten. De jury gaf aan dat vooral het innovatieve karakter op het gebied van veiligheid de doorslag gaf. Naast de veiligheid roemden de juryleden de slimme opbergmogelijkheden van de XC40.

De ‘Auto van het Jaar’-verkiezing bestaat dit jaar 54 jaar. In deze 54ste editie het de Volvo XC40 cross-over met afstand de nummer twee en drie in deze verkiezing verslagen; respectievelijk de SEAT Ibiza en de BMW 5-Serie.

Volvo heeft de titel ‘Auto van het Jaar’ voor het eerst in de geschiedenis van Volvo binnengesleept. Deze onderscheiding is de niet de eerste prijs die de compacte SUV in de wacht heeft gesleept, zo ontving de XC40 onder andere de ‘Car of the Year’-award van het toonaangevende Britse What Car?

Wilt u kennismaken met de auto van het jaar 2018? Kom dan snel langs in één van onze Volvo-vestigingen of bekijk de Volvo XC-40 eerst online.


Terug

Meer nieuws

Extra voordelige BMW winterwielsets

Weer of geen weer, met een BMW i...


Broekhuis Halve Marathon op 14 m...

Zaterdag 14 maart 2020 wordt voo...


Nappa ECO-leder tijdelijk extra ...

Upgrade nu uw nieuwe Volkswagen ...


Winterse voordelen bij Broekhuis...

De warme dagen zijn voorbij. Fan...


Gratis software-update

Jaguar heeft de bekroonde I-PACE...


DAB+ voor uw Volvo!

Met Digital Audio Broadcasting (...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact