Inmiddels weten wij bijna allemaal wel wat private lease is. De reclame-uitingen met teksten als; “een vast maandbedrag” of “altijd de nieuwste auto rijden” vliegen u om de oren. Maar wat betekent dit nu eigenlijk. Is het echt zo mooi als de reclames u doen geloven? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van private lease? Waar moet u op letten?

Voordat we in kunnen gaan op de voor- en de nadelen  van privé leasen is het verstandig om toch nog even kort in te gaan op wat private lease nu precies is. Private lease houdt in dat u tegen een vast maandbedrag, over een bepaalde periode in een nieuwe auto kunt rijden. Vooraf bepaalt u de lease periode en het aantal km’s dat u gaat rijden. In het maandbedrag  zijn alle kosten buiten het tanken van brandstof meegenomen.

Wat zijn de voordelen

De voordelen van private lease:

 • Vast maandbedrag, waardoor u duidelijk inzicht heeft wat u maandelijks aan autokosten kwijt bent;

 • je weet precies waar je aan toe bent. Alles staat vooraf vast waardoor je je geen zorgen hoeft te maken;
 • je rijdt altijd in een nieuwe auto;
 • geen gedoe met reparatiekosten en onderhoud. Doordat alles buiten het tanken is in begrepen komt u nooit voor verrassingen te staan qua onvoorziene extra kosten;
 • zonder sparen een nieuwe auto rijden. Doordat u elke maand een bedrag moet betalen heeft u geen groot eenmalig bedrag nodig wat u natuurlijk wel bij het kopen van een auto nodig heeft.

Wat zijn de nadelen

Naast de voordelen die u wellicht al kende kleven er ook nadelen aan private lease. Ook deze hebben wij voor u kort op een rijtje gezet:

 • U gaat een financiële verplichting aan. Vraag daarom altijd naar de voorwaarden m.b.t. een eventuele voortijdige beëindiging van uw contract.
 • Vooraf moet u een inschatting maken van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Aangezien uw situatie gedurende de looptijd kan veranderen, is het verstandig om vooraf op de hoogte te zijn of uw leasemaatschappij tussentijdse aanpassingen toestaat.
 • Het aangaan van een financiële verplichting zoals een private leaseovereenkomst, zou een beperkende werking kunnen hebben op uw hypotheekaanvraag. Hypotheekverstrekkers kijken verschillend tegen BKR registraties die voortvloeien uit private leaseovereenkomsten aan.

Waar moet je op letten en het Private Lease Keurmerk  

Een belangrijk punt waar u als consument op kunt letten bij het in overweging nemen van private lease contract is het keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is door diverse branche- en consumentenorganisaties in het leven geroepen. Zo weet u zeker dat Broekhuis, die dit keurmerk bezit, altijd een product levert met de volgende vijf zekerheden:

 1. Eerlijke voorwaarden;

 2. compleet product;
 3. bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 4. 14 dagen bedenktijd;
 5. zekerheid bij klachten.

Concluderend: Private lease is in veel gevallen een goed alternatief voor kopen. Het is van belang om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te zetten om zelf tot een goed besluit te komen.

Oriënteren op ons aanbod?

Bekijk het aanbod


Terug

Meer nieuws

Tot € 5.000,- subsidie op elektr...

Voor ondernemers en non-profitor...


Exclusief All Weather korting bi...

Dat de weersomstandigheden met d...


Het Bij Broekhuis Magazine 2021 ...

Eveline Meijers, Marketing Manag...


Broekhuis: Ambitieuze dealer van...

Traditioneel heeft de Tsjechisch...


Het BMW Motorrad remschijfslot i...

Dit voorjaar mag het BMW Motorra...


Als beste uit de bus: de veiligh...

Online winkelen is populairder d...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact