U kon afgelopen dagen bijna niet om het nieuws van de naamswijziging van de brandstof bij de bezinepompen heen. Mocht u het toch gemist hebben of gewoon nog een keer alles op een rijtje willen hebben? Dan verduidelijken wij het graag in dit artikel voor u de benamingen.

De benaming van de brandstof  Diesel, Euro 95 en Euro 98  verdwijnen uit het straatbeeld. Op 12 oktober is het in de hele Europese Unie verplicht om de nieuwe benaming te gebruiken. Wanneer we allemaal gewend zijn aan de nieuwe benaming erg prettig omdat ongeacht het land waar u bent de brandstof altijd dezelfde naam heeft.

De nieuwe brandstof etiketten worden wit met zwarte belettering. Deze labels zijn in de hele Europese Unie hetzelfde en moeten een einde maken aan verwarring bij het tanken over de grens. U kunt het verschil van brandstof herkennen aan het symbool wat het etiket heeft en natuurlijk de benaming. Zo worden de etiketten van benzine 98 en 95 rond met de benaming E5 en E10, voor diesel vierkant en met de naam B7 en brandstoffen als LPG en waterstof krijgen een ruit. Misschien komt dit voor u  al erg bekend voor. Want er zijn in Nederland al een aantal tankstations die deze benaming voor brandstof gebruiken.

Oudere auto?

Heeft u een oudere auto dan moet u extra opletten. Want een benzine met 10 procent bijgemengde bio-ethanol is niet geschikt voor uw auto. Dit geldt dan voor 10 procent van het wagenpark. Het gaat om auto’s van grofweg voor het jaar 2000. Volgens de ANWB kan E5, Met de helft minder bio-ethanol wel getankt worden. Check hier: http://www.e10check.nl/

Gelukkig kunt u nog even wennen aan de nieuwe regeling want voorlopig zullen beide benamingen nog een  tijdje worden gebruikt.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact