Elektrische auto’s lijken de toekomst te zijn. We kunnen tegenwoordig niet meer om de zogenaamde ‘stekkeraars’ heen. Maar waarom zou je tot deze doelgroep willen behoren? Niet meer huilend bij het tankstation in de rij staan, een stukje belasting (legaal) ontduiken en de wereld verbeteren. Stuk voor stuk voordelen van elektrisch rijden.

Wat voor velen het grootste voordeel aan elektrisch rijden zal zijn, is het belastingvoordeel. Laten we er vooral niet omheen draaien. De Nederlandse overheid stimuleert duurzame mobiliteit en dat merkt de consument in de portemonnee. Daarmee wordt het aanschaffen en rijden van een elektrische wagen opeens wel heel aantrekkelijk.

Naast dit fiscale voordeel, besparen de baasjes van een elektrische auto ook nog eens wat centen uit doordat hun auto niet op gas, diesel of benzine rijdt. Stroom is namelijk nog altijd goedkoper en kent ook geen accijns. Helemaal voor nop rijd je als je je elektrische auto kunt opladen door je eigen opgewekte energie, bijvoorbeeld door de zonnepanelen op je dak.

Maar er is ook nog een groep mensen welke heel bewust kiest voor een EV om zo hun steentje bij te dragen aan ‘een groenere wereld.’ Elektrisch rijden kan bijdragen aan het beperken van de schadelijke CO2 uitstoot en daarmee dus de opwarming van de aarde. Daarnaast produceren ze geen stikstofoxiden, fijnstof en maken ze geen geluid. Dat is met name op drukke verkeerstrajecten en in de binnensteden een groot voordeel.

Dus of je het nu voor jezelf doet of voor je kleinkinderen; elektrisch rijden levert ons allen wat op.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact