16 oktober is het zover, dan wordt de eerste elektrische Volvo aan het publiek getoond; de volledig elektrische Volvo XC40. Tot dan maakt Volvo Cars steeds meer details over deze nieuwkomer bekend. Het eerste detail is dat het de allerveiligste auto op de markt wordt.

“Ongeacht de krachtbron – een elektromotor of een verbrandingsmotor – moet een Volvo veilig zijn”, zegt Malin Ekholm, hoofd van de veiligheidsafdeling van Volvo Cars. “De volledig elektrische XC40 is een van de veiligste modellen die we ooit hebben gemaakt.”

Met dit uitgangspunt zijn de veiligheidsingenieurs aan de slag gegaan. Dankzij de afwezigheid van een verbrandingsmotor in de neus van de Volvo moesten zij een compleet nieuwe veiligheidsstructuur ontwerpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen van Volvo. Malin Ekholm zegt hierover: “De veiligheidsprincipes zijn voor dit model hetzelfde als voor elke andere Volvo. Ook de elektrische XC40 is ontworpen om de mensen die ermee reizen, veiligheid en bescherming te bieden.”

Veiligheidsstructuur

De veiligheidsingenieurs hebben onder andere een veiligheidskooi gebouwd die om de accu geplaatst is. Hierdoor heeft de accu een eigen kreukelzone. De accu ligt met zijn veiligheidskooi in de vloer, waardoor het zwaartepunt van de auto verlaagd is. Daarbij is de achterzijde extra versterkt omdat hier de elektrische aandrijflijn in de carrosseriestructuur is geïntegreerd. Ook introduceert Volvo met de elektrische XC40 het nieuwe sensorplatform voor ADAS, Advanced Driver Assistance Systems. Dit systeem biedt de basis voor toekomstige technologie voor autonoom rijden.

16 oktober wordt hij officieel geïntroduceerd aan het publiek. Houd onze pagina in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de volledig elektrische Volvo XC40!

De elektrische Volvo XC40


Terug

Meer nieuws

Mooie opbrengst sponsordiner Bergen

Op woensdag 2 oktober werd er in...


Feestelijke heropening Broekhuis...

Donderdag 3 oktober verzamelden ...


De Ford Fiesta Fit Check

Wij denken graag met u mee als h...


Oktoberfest bij Broekhuis Oost M...

JETZT GEHT’S LOS! De hele maand ...


Winterse voordelen bij Broekhuis...

De wintermaanden komen er weer a...


Go Electric met Ford

Ford introduceerde op de IAA haa...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact