16 oktober is het zover, dan wordt de eerste elektrische Volvo aan het publiek getoond; de volledig elektrische Volvo XC40. Tot dan maakt Volvo Cars steeds meer details over deze nieuwkomer bekend. Het eerste detail is dat het de allerveiligste auto op de markt wordt.

“Ongeacht de krachtbron – een elektromotor of een verbrandingsmotor – moet een Volvo veilig zijn”, zegt Malin Ekholm, hoofd van de veiligheidsafdeling van Volvo Cars. “De volledig elektrische XC40 is een van de veiligste modellen die we ooit hebben gemaakt.”

Met dit uitgangspunt zijn de veiligheidsingenieurs aan de slag gegaan. Dankzij de afwezigheid van een verbrandingsmotor in de neus van de Volvo moesten zij een compleet nieuwe veiligheidsstructuur ontwerpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen van Volvo. Malin Ekholm zegt hierover: “De veiligheidsprincipes zijn voor dit model hetzelfde als voor elke andere Volvo. Ook de elektrische XC40 is ontworpen om de mensen die ermee reizen, veiligheid en bescherming te bieden.”

Veiligheidsstructuur

De veiligheidsingenieurs hebben onder andere een veiligheidskooi gebouwd die om de accu geplaatst is. Hierdoor heeft de accu een eigen kreukelzone. De accu ligt met zijn veiligheidskooi in de vloer, waardoor het zwaartepunt van de auto verlaagd is. Daarbij is de achterzijde extra versterkt omdat hier de elektrische aandrijflijn in de carrosseriestructuur is geïntegreerd. Ook introduceert Volvo met de elektrische XC40 het nieuwe sensorplatform voor ADAS, Advanced Driver Assistance Systems. Dit systeem biedt de basis voor toekomstige technologie voor autonoom rijden.

16 oktober wordt hij officieel geïntroduceerd aan het publiek. Houd onze pagina in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de volledig elektrische Volvo XC40!

De elektrische Volvo XC40


Terug

Meer nieuws

Is uw auto klaar voor het winter...

Make a pitstop, ready for winter...


Audi e-tron winteraccessoires

Geniet van elk winters avontuur ...


Overname Heron Auto

Broekhuis en Stern hebben op 9 d...


Update - Broekhuis Autoschade Al...

Wegens een grote brand op Alkmaa...


Veilig de winter door met de Aud...

Veilig en onbezorgd de winter do...


Voorraad voordeel bij Broekhuis ...

Onze laatste KARL en huidige Cor...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact