Beeld je het onderstaande in: ‘op de snelweg ben ik onderweg naar mijn bestemming, ik  heb vandaag een aantal zakelijke afspraken staan. Zojuist heb ik een lekkere bak koffie gehaald bij het benzinestation en nu kan ik voorlopig mijn rit weer voortzetten. Ik hoor mijn telefoon naast me alweer overgaan... Toch maar even kijken welke e-mailberichten er binnen zijn gekomen. Een fractie van een seconde ben ik niet gefocust, ik probeer nog te remmen maar het is al te laat. Het besef  komt; ik heb een ongeluk veroorzaakt. Had ik die e-mailberichten maar laten zitten, helaas is het daar nu te laat voor’.

We weten allemaal dat we het niet moeten doen, maar toch gebruiken we soms onder het rijden onze telefoon. Hoe verleidelijk is het eigenlijk ook niet om tijdens een lange rit even snel te reageren op de verschillende appjes die je hebt ontvangen. En dan vooral de nieuwsgierigheid naar wie en wat diegene jou heeft gestuurd. Logisch dat je dan even snel een kijkje wilt nemen toch?

MONO

Door het gebruik van de mobiele telefoon is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers de afgelopen twee jaar gestegen. De overheid is daarom een campagne gestart die MONO wordt genoemd. Deze campagne moet net zo populair worden als de ‘Ben jij BOB’ campagne. Met de MONO-campagne wil de overheid het gebruik van de smartphone in het verkeer tegengaan.

De nieuwsgierigheid naar je telefoon  wordt gecreëerd doordat je je telefoon hoort hierdoor kunnen er juist gevaarlijke situaties ontstaan. En we weten allemaal; een  ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom willen we via deze blog jouw alertheid weer een extra boost geven. Want hoe voorkom je deze situaties?

Je zou er voor kunnen kiezen om je telefoon helemaal uit te zetten. Zo heb je iedere vorm van afleiding uitgeschakeld en is de aandacht volledig op de weg. Deze optie is natuurlijk de beste, maar  we begrijpen ook dat dit een hele grote stap is daarom kunt je ook gebruikmaken van MONO wat minder rigoureus is.

Het MONO rijden is simpel gezegd, ongestoord onderweg zijn. De MONO campagne wil duidelijk maken dat je aandacht volledig gericht moet zijn op de weg. Hierdoor kunnen ongelukken in het verkeer voorkomen worden. Je kunt bijvoorbeeld voor Android verschillende apps downloaden.  Deze apps helpen jou om je aandacht bij het verkeer te houden. Bijvoorbeeld ‘In-Traffic Reply app’ of de ‘Interpolis Automodus’.  Je kunt natuurlijk ook je ‘niet storen’ functie aan zetten, dit doe je bij instellingen. Voor een IPhone is er dezelfde functie. Bij deze functie krijg je tijdelijk geen appjes en berichten binnen. Wil je toch iets laten horen van jezelf? Dan kun je instellen dat de app een automatisch antwoord verstuurt. Je hoeft deze functie maar één keer in te stellen en je rijdt altijd MONO.

Het belangrijkste is natuurlijk om niet te vergeten waarvoor we deze handelingen moeten  doen. Veilig rijden in het verkeer is de belangrijkste taak van iedere bestuurder. Dus weet waar je het voor doet en voorkom ongelukken.


Terug

Meer nieuws

Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Deze week hebben we de betekenis...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

We zijn bij de een na laatste bl...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact