Ford introduceerde op de IAA haar grootste geëlektrificeerde line-up ooit. Onder andere de Puma EcoBoost Hybrid, de Explorer Plug-In Hybrid en de Kuga Plug-In Hybrid werden onthuld. Hiermee verwacht Ford eind 2022 het omslagpunt bereikt te hebben van geëlektrificeerde versus conventionele aandrijvingen.

Eind 2022 verwacht Ford dat meer dan 50 procent van de verkochte Ford personenauto’s zijn voorzien van een elektrische aandrijving. Nieuwe home wall box laadoplossingen die de laadtijd tot wel een derde reduceren moeten deze groei ondersteunen. Hiervoor werkt Ford samen met 6 grote energiemaatschappijen. Daarbij biedt een nieuwe smartphone app toegang tot meer dan 118.000 publieke laadpalen in Europa, de FordPass App.

Elektrisch rijden voor iedereen

In 2020 lanceert Ford een door de Mustang geïnspireerde elektrische SUV. Deze elektrische auto krijgt naar verwachting een range van maar liefst 600 kilometer (WLTP). Daarbij zet Ford de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens voort met onder andere de Ford Transit Plug-In Hybrid die beschikt over een uitstootvrije range van 50 kilometer (WLTP). Hiermee speelt Ford in op haar onderzoeksresultaten uit een proefproject waarbij gekeken werd naar de potentie van hybride bedrijfswagens voor schonere lucht in steden. Ford kondigde aan in 2021 een volledig elektrische Ford Transit op de markt te brengen.

Over elektrisch rijden zegt Joerg Beyer, Executive Director Engineering, Ford of Europe: “Er is geen ‘one-size-fits-all’ oplossing als het gaat om elektrificatie. Elke klant reist onder andere omstandigheden en heeft andere behoeften. Het is onze strategie om per model de juiste vorm van elektrificatie toe te passen om zo onze klanten de beste oplossing te bieden voor zorgeloos en plezierig elektrisch rijden.”

Bekijk onze Ford modellen


Terug

Meer nieuws

Extra voordelige BMW winterwielsets

Weer of geen weer, met een BMW i...


Broekhuis Halve Marathon op 14 m...

Zaterdag 14 maart 2020 wordt voo...


Nappa ECO-leder tijdelijk extra ...

Upgrade nu uw nieuwe Volkswagen ...


Winterse voordelen bij Broekhuis...

De warme dagen zijn voorbij. Fan...


Gratis software-update

Jaguar heeft de bekroonde I-PACE...


DAB+ voor uw Volvo!

Met Digital Audio Broadcasting (...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact