Als autoliefhebber bezuinig je niet op je bandjes, is mij altijd verteld. Het schoeisel van de auto is het enige deel dat contact maakt met de weg. Je kunt je dus wel bedenken in hoeverre banden het rijgedrag van je bolide beïnvloeden. Vergroot je rijplezier met een goed setje banden en voorkom onveilige situaties door op versleten of de verkeerde soort banden te rijden.

We gaan langzaamaan weer richting het herfstige weer: gevallen blaadjes op de weg, veel regen en wellicht al wat vroege ijzel. Je banden kunnen maar beter op dit nieuwe seizoen zijn voorbereid. Rijd jij nog op je zomerbanden? Misschien wordt het tijd je dan alvast te oriënteren op het aanbod in rubber van Broekhuis.

Onder de 7 graden Celcius, presteren winterbanden beter dan zomerbanden en heeft dit direct invloed op je eigen veiligheid en voor de veiligheid van mede weggebruikers. Winterbanden hebben meer en diepere 'lamellen' waardoor de banden meer grip hebben op glad wegdek dan regulier banden.

Welke banden jij nodig hebt hangt af van jouw type auto (voor/achter/of All Wheel aandrijving) en dan met name de bandmaat. Hoe groter de sloffen, hoe duurder het rubber. Bedenk je dus van te voren hoeveel kilometers je denkt te gaan maken dit seizoen, waar en wat je budget is.

Alle soorten banden worden uitvoerig getest voordat ze in de schappen belanden en aangeboden worden aan de consument. Toch bestaan er verschillende kwaliteitslabels; zo vallen bijvoorbeeld namen als Michelin, Continental en Pirelli onder de A-merken. En een Hankook en Toyo in de middenklasse. Vaak bieden garages ook eigen ‘huismerken’ aan die qua naam minder bekend zijn, wel kwaliteit garanderen en goedkoper in de aanschaf zijn. De keuze is reuze en daarom adviseert Broekhuis je graag over wat een geschikte band is voor jouw auto. Ook de wissel kun je door je vaste Broekhuis garage laten doen, dat scheelt je weer een hoop tijd en vieze handjes!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact