Er zijn 3 soorten dekkingen om een auto te verzekeren: WA, WA + (Beperkt Casco) of Volledig Casco (Allrisk). Ik zal deze termen nader verklaren, zodat de verschillen inzichtelijk worden.

WA

Iedere autobezitter moet minimaal een WA-verzekering hebben. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen auto is met een WA-verzekering niet verzekerd. Als je te maken krijgt met schade die de schuld is van ander, kun je de tegenpartij wel aansprakelijk stellen. Deze 'Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering' is de minst uitgebreide verzekering en dus ook de goedkoopste optie.

Beperkt casco (WA+)

Deze dekt net wat meer dan alleen een WA verzekering. Niet alleen schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook schade aan je eigen auto (die je niet zelf veroorzaakt hebt) is in dit geval verzekerd. Hierbij moet je denken aan brand, diefstal, storm, ruitbreuk en een aanrijding met dieren. Allen stuk voor stuk even vervelend en onvoorzien. Relatief gezien, verzeker je dus aanzienlijk meer voor (meestal) slechts enkele euro’s in de maand extra. Met een WA+ verzekering ga je dus al iets geruster de weg op.

Volledig casco (Allrisk)

Dit is de meest uitgebreide en tevens de duurste vorm voor een autoverzekering. Met een allrisk-autoverzekering ben je verzekerd voor bovengenoemde schade en schade die je zelf veroorzaakt door 'van buiten komende oorzaken'. Zoals bijvoorbeeld botsen, slippen en te water raken. Al doet de naam het wel vermoeden, niet alles valt onder allrisk; veelvoorkomende uitsluitingen van de dekking zijn (te veel) alcohol, deelname aan wedstrijden (op het circuit of op de straat) en schade als gevolg van slijtage van de auto.

Welke dekking past bij mij?

Welke dekking goed bij jou en je auto past, hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de leeftijd van je auto een rol, het type auto en de waardevastheid van een auto. Daarnaast is de maandpremie natuurlijk een steeds terugkerende kostenpost die je zo laag mogelijk wilt houden. Dit hangt nauw samen met het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd en  het risico dat je kunt en wilt dragen bij onverhoopt totaalverlies van je auto. Weet je nou nog niet helemaal zeker wat je voor dekking nodig hebt? Neem dan gewoon eens contact op met Broekhuis Verzekeringen. Zij geven je eerlijk advies, zonder dat je ergens aan vast zit. Gewoon even checken dus.

Broekhuis verzekert je een gerust gevoel

Het is mogelijk om via Broekhuis een autoverzekering af te sluiten. Deze kun je ook nog uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals  bijvoorbeeld: rechtsbijstand, ongevallen inzittenden en schadeverzekering voor inzittenden. Wel zo verstandig. Via de website van Broekhuis Verzekeringen kun je gemakkelijk je premie berekenen. Lees ook altijd even goed de polisvoorwaarden door, deze kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen!


Terug

Meer nieuws

15% korting op BMW Motorrad pakken

Profiteer tot 30 juni van 15% ko...


Terugroepactie kledingstukken BM...

BMW Motorrad roept over heel Eur...


Flexibel met Audi Functions on D...

Rust uw Audi flexibel uit met Au...


Aangescherpte maatregelen in onz...

De deuren van de werkplaatsen bl...


In stijl de weg op met BMW Motor...

BMW Motorrad Gear & Garment bied...


Is uw Fiat klaar voor de winter?

De winter staat weer voor de deu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact