Vanaf 20 mei wordt uw auto op nog meer punten gecontroleerd. Toenemende elektronica en de complexiteit in auto’s zorgen er voor dat de keuring strenger is geworden. Meer criteria voor de keurmeester betekent meer punten waarop de auto afgekeurd kan worden. Wij brengen u graag op de hoogte van de punten waarop onze keurmeester extra moet letten tijdens een APK.

De extra controlepunten zijn voornamelijk op het gebied van milieu en veiligheid. Allereerst wordt er vanaf nu strenger gecontroleerd op een roetfilter. Het is verboden om roetfilters bij personenauto’s en bestelauto’s te verwijderen. De keurmeester zal dus controleren of dit filter aanwezig is en of er geen beschadigingen waarneembaar zijn aan het roetfilterhuis.

Naast het gordel- en airbagsysteem en het antiblokkeersysteem (ABS) vallen voortaan ook andere veiligheidssystemen onder de controle van de APK.  Nieuwe punten van aandacht zijn:

  • Controlesysteem bandenspanning;
  • Stabiliteitscontrole systeem;
  • elektrische stuurbekrachtiging;
  • elektronisch remsysteem;
  • eCall-systeem (het systeem dat automatisch hulpdiensten kan inschakelen bij een ongeval).

Maar ook wordt er strenger op de verlichting gelet. Zo mogen de glazen van de lichtarmaturen niet meer verwijderd zijn en bij werkende mistlichten aan de voorzijde van een voertuig, moet de afstelling van deze  verlichting ook  gecontroleerd worden.

Uiteraard blijft de APK keuring een momentopname. Het is belangrijk om uw auto altijd goed te laten controleren en te onderhouden.


Terug

Meer nieuws

Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Ford en Volkswagen breiden samen...

12 juli 2019 verkondigden Ford M...


Plastic flessen worden vloermatten

Ford heeft een slimme manier gev...


De nieuwe MINI John Cooper Works GP

In 2020 zal er in een beperkte o...


BMW Motorrad onthult custom conc...

Het motorblok van de BMW Concept...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact