Ford heeft een jaar geleden een proefproject opgezet waarbij gekeken werd naar de potentie van een hybride bedrijfswagen voor schonere lucht in de steden.

Tijdens de proef werden 20 plug-in hybride Ford Transit Custom bedrijfswagens ingezet. Samen legden zij in afgelopen jaar 240.000 kilometer af. 75% van de kilometers die de bedrijfswagens in het centrum van Londen reden werden volledig elektrisch afgelegd. De bedrijfswagens reden tijdens de proef zonder gebruik te kunnen maken van een compleet netwerk van oplaadpunten, waardoor ze nog gedeeltelijk afhankelijk zijn van een verbrandingsmotor. Desondanks wijzen de resultaten erop dat hybride bedrijfswagens de uitstoot in de binnenstad van grote steden drastisch kunnen terugdringen.

Deze resultaten zijn zeker interessant gezien de ontwikkelingen met betrekking tot emissievrije zones die steeds vaker gelden in grote steden.

Ford bedrijfswagens

De nieuwe Ford bedrijfswagens gaan voor een uitstootvrije actieradius van 50 kilometer waarnaast zij gebruikmaken van een 1.0-liter EcoBoost bezinemotor als actieradiusverlenger. Ook kondigde Ford onlangs aan in 2021 een nieuwe volledig elektrische Ford Transit op de markt te brengen.


Terug

Meer nieuws

Broekhuis is gestart met een gro...

Wij zijn gestart met een grootsc...


Eerste impressie nieuwe pand

Bekijk de allereerste beelden va...


De speciale GS Trophy 2020 outfit

Om te vieren dat Nederland voor ...


Welcome home bij Broekhuis Ford

Van 2 september tot en met 11 ok...


Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact