Ford heeft een jaar geleden een proefproject opgezet waarbij gekeken werd naar de potentie van een hybride bedrijfswagen voor schonere lucht in de steden.

Tijdens de proef werden 20 plug-in hybride Ford Transit Custom bedrijfswagens ingezet. Samen legden zij in afgelopen jaar 240.000 kilometer af. 75% van de kilometers die de bedrijfswagens in het centrum van Londen reden werden volledig elektrisch afgelegd. De bedrijfswagens reden tijdens de proef zonder gebruik te kunnen maken van een compleet netwerk van oplaadpunten, waardoor ze nog gedeeltelijk afhankelijk zijn van een verbrandingsmotor. Desondanks wijzen de resultaten erop dat hybride bedrijfswagens de uitstoot in de binnenstad van grote steden drastisch kunnen terugdringen.

Deze resultaten zijn zeker interessant gezien de ontwikkelingen met betrekking tot emissievrije zones die steeds vaker gelden in grote steden.

Ford bedrijfswagens

De nieuwe Ford bedrijfswagens gaan voor een uitstootvrije actieradius van 50 kilometer waarnaast zij gebruikmaken van een 1.0-liter EcoBoost bezinemotor als actieradiusverlenger. Ook kondigde Ford onlangs aan in 2021 een nieuwe volledig elektrische Ford Transit op de markt te brengen.


Terug

Meer nieuws

Veilig de winter door met de Aud...

Veilig en onbezorgd de winter do...


Voorraad voordeel bij Broekhuis ...

Onze laatste KARL en huidige Cor...


SEAT Occasioncheck voor elke geb...

Van plan om een SEAT occasion te...


Black Friday bij Broekhuis

Heeft u al berichten over Black ...


Voordelig de winter door met Bro...

Ook deze winter staat het Broekh...


Ford Charging Solutions voor ele...

Ford introduceert Ford Charging ...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact