Ford heeft een slimme manier gevonden om plastic flessen te hergebruiken, waarmee tot nu toe meer dan 1 miljard plastic flessen gerecycled zijn. Van de flessen wordt de vloerbekleding gemaakt voor de Ford EcoSport SUV.

Dit doet Ford niet nu pas. Al sinds de internationale introductie van de EcoSport in 2012 heeft Ford 650 miljoen halve liter flesjes omgetoverd tot vloermatten en vloerbekleding. “Consumenten zijn zich veel bewuster geworden van de schade die wordt aangericht als je plastic weggooit. Wij (Ford red.) zijn echter al lang bezig met een missie om de hoeveelheid gerecyclede en hernieuwbare materialen te vergroten in elke nieuwe auto die we maken.” Vertelt Tony Weatherhead, materials engineer van Ford Motor Company.

Zo werkt het

Om de plastic flessen gereed te maken voor de productie tot vloerbekleding moeten de flesjes eerst heel fijn versnipperd worden. Deze plastic snippers worden daarna verhit tot wel 260 graden Celsius waardoor ze smelten en er vezels met een haardikte van gemaakt kunnen worden. Die vezels worden daarna tot garen gesponnen waarmee de vloermatten geweven worden.

Meedoen aan dit prachtige initiatief? Rijd dan nu nog de Ford EcoSport SUV!

Bekijk de Ford EcoSport SUV


Terug

Meer nieuws

Extra voordelige BMW winterwielsets

Weer of geen weer, met een BMW i...


Broekhuis Halve Marathon op 14 m...

Zaterdag 14 maart 2020 wordt voo...


Nappa ECO-leder tijdelijk extra ...

Upgrade nu uw nieuwe Volkswagen ...


Winterse voordelen bij Broekhuis...

De warme dagen zijn voorbij. Fan...


Gratis software-update

Jaguar heeft de bekroonde I-PACE...


DAB+ voor uw Volvo!

Met Digital Audio Broadcasting (...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact