Het Autosalon van Genève is een jaarlijks terugkerende droom voor autoliefhebbers en misschien wel dé beurs met de meeste primeurs. De beurs biedt automerken de ruimte om hun looks & skills te tonen. Afgelopen maand was het weer zover en dit waren de opvallendste (concept)auto’s die werden gepresenteerd.

Opel GT Concept

Deze sensationele tweezitter beleefde tijdens de autosalon van Geneve zijn officiële wereldpremière. De GT Concept laat zien waarvoor Opel nu staat. We zijn zelfverzekerd, ambitieus en innovatief. Met elk nieuw model willen we meer klanten voor ons merk winnen", zegt Opel-CEO Karl-Thomas Neumann.

Ford Fiesta ST200

Ford onthult de nieuwe Fiesta ST200-versie, afgeleid van de bekroonde Fiesta ST. De naam zegt het al; deze snelle rakker heeft maar liefst 200 pk. In slechts 6,7 seconden accelereert hij van 0 naar 100 km/u en is daarmee de krachtigste Fiesta ooit!

SKODA VisionS

De ŠKODA VisionS is vormgegeven volgens de nieuwe designtaal van het merk, specifiek toegesneden op het SUV-segment. De Tsjechische kristalglaskunst diende daarbij zichtbaar als inspiratiebron: het lijnenspel is strak, nauwkeurig en scherp. De markant vormgegeven oppervlakken zorgen voor scherpe contrasten tussen licht en donker. Het model is de eerste ŠKODA met zes zitplaatsen die over drie zitrijen verdeeld zijn.

Volvo V90

Volvo liefhebbers vielen zowat in katzwijm toen de eerste beelden van de nieuwe V90 (en S90) verschenen. Zowel het exterieur als interieur van de nieuwe Volvo V90 belichaamt moderne Zweedse luxe. Eenvoudige, natuurlijke details, samengeweven met evenwicht en precisie. Een samensmelting van luxe en design: Scandinavië op haar mooist.

BMW

Jij dacht dat de verlengde BMW 7 serie al iets bijzonders was? Think again. BMW komt namelijk tijdens de 86e Autosalon van Genève met een M uitvoering van dit model: de M760Li xDrive. Tevens onthult BMW de nieuwe modelaanduiding ‘iPerformance’ voor de plug-inhybrides. Een met BMW M Performance-componenten aangeklede BMW M2 trekt verder de aandacht en dat geldt ook voor de BMW i8 Protonic Red Edition.

MINI

Onlangs reed de pers al met de gloednieuwe MINI cabrio (gemaakt in ons eigen Born, Limburg) maar op de beurs stond toch echt de overtreffende trap: MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO. Doordat nu ook de Mini Cabriolet de aandrijflijn krijgt van de dichte JCW-uitmonstering, creëert Mini de voor het merk snelste cabriolet ooit: hij heeft maar liefst 231 pk. De eerste kopers kunnen nog deze zomer rijden.

Peugeot 2008

Kleine midlife-update voor de Peugeot 2008. De compacte crossover krijgt een ander neusje en (op de nieuwe GT Line-uitvoering) kunststof wielkastverbreders en zijskirts.

SEAT Ateca

SEAT droomt al jaren van een eigen SUV en het kind luistert straks naar de naam: Ateca. Dit jaar al, verschijnt het model op de markt. Het is een directe tegenhanger voor de o-zo-populaire cross-overs in het C-segment. De Skoda Yeti en Volkswagen Tiguan worden gezien als gedurfde concurrenten.


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact