In gesprek met Henriet Seinen, Relatiemanager Zakelijke Markt bij Stichting Red een Kind. Op 4 juni toog ik samen met directeur Leo Visser naar de Broekhuis Groep in Harderwijk om een contract te tekenen tussen Stichting Red een Kind en de Broekhuis Groep voor de periode 2015-2016. Fantastisch dat Broekhuis wil meegroeien met Red een Kind.

Als Red een Kind werken we eraan om dorpen in een periode van 5-7 jaar zelfstandig te laten functioneren op weg naar zelfredzaamheid. In een project komen de volgende aspecten altijd aan de orde:

Onderwijs voor kinderen | Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan naar school gaan en blijven gaan.  Het gebeurt dat kinderen maanden wegblijven om te helpen op het land. Daarom betrekken we de ouders erbij en maken hen samen met ons verantwoordelijk voor de school.

Vakopleiding voor jongeren | Naar school geweest en dan? In de armste landen is er vaak niets voor de jongeren geregeld. Ze hangen op straat, snuiven lijm, komen terecht in de criminaliteit. Daarom geven we vakopleidingen als kapper, timmerman, of auto/fiets/brommermonteur.

Zelfhulpgroepen voor volwassenen | Volwassenen komen wekelijks bij elkaar in een groep. Daar leren ze eerst samenwerken en sociaal sterker worden. Er is voorlichting over gezondheid en scholing, men leert respect te hebben voor elkaar en er wordt een spaar- en leensysteem opgezet. Samen wordt er gewerkt op het land en na een tijdje leert men dit ook te vermarkten en de opbrengst binnen de groep te houden en niet direct uit te geven. Lokale overheden houden rekening met deze groep.

Red een Kind heeft het principe om niets of nauwelijks weg te geven. Mensen moeten bij elkaar sparen wat ze willen. Zij hebben problemen, maar die lossen wij niet op. Dat moeten ze zelf doen. We helpen ze hier graag bij. Op het moment dat je mensen zelf verantwoordelijk maakt, zijn de oplossingen veel duurzamer.

Ik kan zo nog wel even doorgaan. Je ziet mensen gewoon groeien van niemand tot iemand. Dankzij de steun van de Broekhuis Groep werken we in Kenia met jongeren die worden opgeleid tot monteur. In Bihar in het Noordoosten van India werken we met doven die ook de vakopleiding ‘mechanics’ volgen. Er zijn afgelopen jaar 28 jongeren opgeleid tot monteur. 2015 wordt het laatste jaar voor deze projecten. Dan kunnen de vakopleidingen zelfstandig draaien. De bijdrage van de Broekhuisgroep gaat daarna naar een ander mooi project. 


Terug

Meer nieuws

Broekhuis Helpt ondersteunt Hope...

Broekhuis Helpt ondersteunt Hope...


Broekhuis Helpt ondersteunt Red ...

Broekhuis Helpt ondersteunt Red ...


Broekhuis Helpt ondersteunt Amba...

Ambassadors Football - voetbalt...


Broekhuis helpt ondersteunt Stic...

De Stichting Beyond Words Produc...


Broekhuis Helpt ondersteunt Hosp...

Broekhuis Helpt ondersteunt Hosp...


Broekhuis Helpt ondersteunt De W...

De Wens Ambulance – Laat niets t...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact