In 2018 heeft SEAT met meer dan een half miljoen verkochte auto’s een nieuw verkooprecord gevestigd. Tijdens het 68-jarige bestaan werden er nooit zoveel auto’s verkocht. Met een totaal van 517.600 verkochte auto’s steeg de verkoop met ruim 10 procent ten opzichte van 2017. In 2001 vestigde SEAT het vorige record van 514.800 verkopen, waarna SEAT het een poosje zwaar had en de verkoopcijfers zag stagneren en tijdelijk dalen. Sinds 2012 zijn de verkoopaantallen van het merk met 60 procent gegroeid. Daarmee is 2018 het zesde achtereenvolgende jaar van groei voor SEAT.

Strategie en modellenoffensief
Luca de Meo, president van SEAT, over het succes: ‘Dit verkooprecord onderstreept het succes van onze strategie en van het modellenoffensief dat we in 2016 hebben ingezet. Voor het tweede jaar op rij hebben we een dubbelcijferige groei weten te realiseren. (...) Het vertrouwen van onze klanten en de positieve financiële resultaten zorgen ervoor dat we de uitdagingen in de sector kunnen aangaan.’

De Leon bleef in 2018 het bestverkochte model met 158.300 afleveringen, gevolgd door de Ibiza met 136.100 verkochte exemplaren. Maar ook de Arona betekende het afgelopen jaar veel voor de verkoopcijfers. 2018 was het eerste jaar dat de Arona het hele jaar gekocht kon worden. Dit resulteerde in een derde plek van meest verkochte SEAT modellen met 98.900 verkochte compacte urban SUV’s.

Verwachting voor 2019
2019 staat in het teken van de belangrijke nieuwkomer: Tarraco. De grote SUV is op dit moment alleen te bestellen en wordt medio februari verwacht in de showroom. Dit is de derde SUV uitvoering van SEAT naast de Arona en de Ateca. De SEAT Arona krijgt in 2019 een TGI-uitvoering die geschikt is voor CNG (aardgas). Daarnaast zet SEAT in op de vierde generatie van de Leon, die in de loop van 2019 verwacht wordt.

Houd onze website in de gaten voor nieuws over SEAT!


Terug

Meer nieuws

15% korting op BMW Motorrad pakken

Profiteer tot 30 juni van 15% ko...


Terugroepactie kledingstukken BM...

BMW Motorrad roept over heel Eur...


Flexibel met Audi Functions on D...

Rust uw Audi flexibel uit met Au...


Aangescherpte maatregelen in onz...

De deuren van de werkplaatsen bl...


In stijl de weg op met BMW Motor...

BMW Motorrad Gear & Garment bied...


Is uw Fiat klaar voor de winter?

De winter staat weer voor de deu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact