Pre-Order weken Broekhuis

Een tekort aan microchips, zogeheten semiconductors, vertraagt de productie van nieuwe auto’s en bedrijfswagens bij diverse autofabrikanten. Onder andere de fabrikanten van de merken Volkswagen, SEAT, ŠKODA, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens, Peugeot en Ford hebben de productie in de fabrieken tijdelijk omlaag geschroefd. Hierdoor ontstaan er langere wachttijden bij aanschaf van een nieuwe auto of bedrijfswagen.

Chipleveranciers verschoven hun aandacht

Het tekort aan deze microchips, ‘semiconductor bottleneck’, is ontstaan doordat leveranciers van de microchips hun aandacht verschoven naar onder andere de elektronicamarkt. Dit deden zij toen diverse autofabrikanten als gevolg van de coronapandemie de fabrieksdeuren sloten. Het versneld op gang brengen van de autoproductie resulteert in een grotere vraag naar chips dan er momenteel beschikbaar zijn.

Eerder de beslissing nemen over een aankoop

Door het tekort aan semiconductors nemen levertijden van nieuwe auto’s en bedrijfswagens toe. Hierdoor verschuift het moment van beslissen over een aankoop naar voren. Immers, als u nu besluit een nieuwe auto of bedrijfswagen te kopen, dan reserveert u één van de eerst beschikbare productieplaatsen. Hoe langer u wacht met de aanschaf, des te later in het jaar of zelfs volgend jaar wordt de auto of bedrijfswagen geleverd. Dit kan fiscaal nadelig zijn, denk bijvoorbeeld aan de investeringsaftrek aan het eind van dit jaar.

Kortom, door de vertraagde levertijden doet u er verstandig aan nu alvast na te denken over de aanschaf van uw nieuwe auto of bedrijfswagen. Uiteraard staan onze professionals voor u klaar om u hierbij op weg te helpen!

Pre-Order weken bij Broekhuis

Bedrijfswagen kopen? Om deze beslissing weloverwogen te nemen, denken we graag met u mee tijdens de Pre-Order weken! Zo kunt u nu alvast de keuze maken voor de bedrijfswagen die u straks nodig heeft om uw business voort te zetten. 

Ontdek de Pre-Order weken


Terug

Meer nieuws

BMW Motorrad Kofferset

Bij aanschaf van zijkoffers ontv...


MINI Anniversary Edition

MINI viert 60 jaar samenwerking ...


BMW Motorrad Roadster Dealer Tour

ROADSTER DEALER TOUR. STEEL DE ...


Private Lease Deals

In deze tijd een nieuwe auto? Ze...


Maandaanbieding BMW Motorrad Tas...

Zowel tijdens de korte als ook d...


In stijl de weg op met BMW Motor...

Profiteer tot en met 30 juni van...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact