Met de winter in de achteruitkijkspiegel, is dit de perfecte tijd om je auto weer lente-fris te maken!

Bandencheck

Ook in de lente kan het nog wel eens flink regenen. Dit zal leiden tot een gladder wegdek, waardoor de afstand die nodig is om te stoppen toeneemt. Voorkom aquaplaning; check je profiel, luchtdruk en de algemene conditie van je banden daarom goed na het winterseizoen. Wanneer je banden niet in de juiste conditie verkeren, kan dit namelijk net zulke gevaarlijke situaties opleveren met nat weer als met ijzel.

Lichten

Regen zal het zicht belemmeren, dus zorg ervoor dat de verlichting naar behoren werkt. Controleer de achterlichten, verlichting voor de richtingaanwijzers en de remlichten op mogelijke defecten. Zorg dat je altijd reservelampjes in de auto hebt liggen, zodat je deze tijdig kunt vervangen en niet met kapotte verlichting de weg op hoeft.

Ruitenwissers

Vervang versleten ruitenwisserbladen zodat je auto in staat is om effectief het water van de voorruit te wissen. Versleten rubbers van de wissers laten ook strepen achter; deze kunnen je zicht ook belemmeren, bespaar hier dus niet op.

Voorjaarsschoonmaak

Geef jij je auto genoeg aandacht en liefde? De grote voorjaarsschoonmaak is een mooi moment om je auto eens flink te vertroetelen! Zowel van binnen als van buiten. Wassen, zuigen, oppoetsen en verfrissen. Dat vergroot toch alleen maar het rijplezier?


Terug

Meer nieuws

Aan wie verkoopt u uw auto?

Een nieuwe auto? Dan wilt u vast...


Zo werkt het; uw auto schorsen

Nieuws: vanaf 3 januari 2019 kun...


5 car hacks voor het schoonmaken...

Voor veel mensen is het schoonma...


Al gehoord van het Max-Verstappe...

Onlangs verscheen er in de Sten...


Van autojargon naar Jip-en-Janne...

Je kent ze wel; die duur klinken...


Wat is het verschil tussen winte...

Banden zijn het enige contact tu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact