Na vele auto’s getest te hebben, ben ik aardig bedreven geworden in het fotograferen van auto’s. Een aparte tak van sport in de wereld van fotografie want, waar moet je op letten bij het fotograferen van een auto? Ik geef je een aantal basic tips waardoor je jouw bolide het aantrekkelijkst op de plaat krijgt.

1. Zorg dat je auto schoon is

Wanneer je je auto wil vereeuwigen, doe dat dan in opperbeste staat. Zorg dat deze zowel van buiten als van binnen schoon is. Niets is onaantrekkelijker dan blubber op de lak of rondslingerende snoeppapiertjes op de achterbank.

2. Natuurlijke habitat

Fotografeer de auto op een plek waar hij thuishoort. Daarmee bedoel ik dat je een sportwagen nooit op ruw terrein fotografeert maar op het asfalt. Onthoud: alleen 4x4 wagens mag je ‘offroad’ fotograferen!

3. Rustige achtergrond

Waak ervoor dat je achtergrond een rustig decor vormt en niet de show steelt. De auto moet opvallen, niet alle details die zich op de achtergrond afspelen. Wanneer je een garagedeur of groen bos te saai vindt, kun je wellicht wat met scherpte/diepte spelen. Leg de focus op de auto en haal deze ‘los’ van de drukke achtergrond door het decor wazig/onscherp te maken op de foto.

4. Licht is alles

Een juiste belichting is alles! Naast het gebruik van wel/geen flitser kun je jezelf ook al een heel eind helpen door op het juiste moment van de dag te fotograferen. Zonsopgang en/of zonsondergang kunnen erg fraaie beelden opleveren. Fotograferen in de volle zon waardoor je te kampen krijgt met felle reflecties zorgen voor mindere kwaliteit van de foto’s.

5. It’s all-in the details

Er zijn tal van zaken, kleine details, welke het verschil kunnen maken tussen een goede foto en een professioneel goede foto. Zorg bijvoorbeeld dat het stuur altijd netjes recht staat wanneer je het interieur gaat fotograferen. Daarentegen is het weer mooier als je het voorwiel iets uitdraait, zodat de velg er net iets meer ‘uitspringt’,  wanneer je de zijkant van de auto gaat fotograferen.

En de laatste en tevens belangrijkste tip: oefening baart kunst. Veel plezier!


Terug

Meer nieuws

Zo werkt het; uw auto schorsen

Nieuws: vanaf 3 januari 2019 kun...


5 car hacks voor het schoonmaken...

Voor veel mensen is het schoonma...


Al gehoord van het Max-Verstappe...

Onlangs verscheen er in de Sten...


Van autojargon naar Jip-en-Janne...

Je kent ze wel; die duur klinken...


Wat is het verschil tussen winte...

Banden zijn het enige contact tu...


10 handige tips om de natte, kou...

Na de warme zomerse temperaturen...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Broekhuis contact