Het najaar brengt vergeleken met de zorgeloze zomer wat ongemakken met zich mee. Zo heb je de combinatie regen en vallende bladeren (voor de NS een reden om helemaal niet meer te rijden), kortere dagen waardoor het dus eerder donker wordt maar ook laaghangende zon. Onderschat deze laatste niet. Laaghangende zon kan je zicht ernstig beperken; mogelijk zelfs verblinden en voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgen. Hier volgen een aantal tips om het gevaar hiervan voor zover mogelijk in te dammen.

I. Zorg voor een goede zonnebril

Een zonnebril heeft twee doelen: het licht dempen dat in je ogen valt en je ogen beschermen tegen de ultraviolette straling van het zonlicht. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede zonnebril? Kies er eentje uit met polariserende glazen als je veel op de weg te vinden bent. Ze filteren/reduceren de hinderende horizontale schittering en reflecties uit je gezichtsbeeld. et dragen van een gepolariseerde zonnebril zorgt voor een veel veiligere situatie op de weg. Gelukkig hebben veel trendy merken zoals het bekende Ray Ban maar ook Porsche Design tegenwoordig zulke glazen èn een hip montuur.

II. Zorg voor schone ruiten

Net als bij een vertroebelde zonnebril vol met vuil, kijkt het ook door vieze autoruiten wat lastig. Maak je ruiten (met name je voorruit) dus regelmatig schoon. En vergeet vooral de binnenkant van je ruit niet. De buitenkant kan nog net zo schoon zijn, als de binnenkant vet geworden is, zal dit alsnog je gezichtsveld beperken met laaghangende zon. Mijn huis-, tuin- en keukentip? Een emmertje met heet water en een scheutje spiritus. Werkt prima!

III. Zorg dat je de controle behoudt

Misschien overbodig om te benoemen maar creëer zelf ook een veilige situatie indien je wordt overvallen door sterk zonlicht. Matig je snelheid om het overzicht en de controle te behouden. Neem geen risico’s zoals inhalen waar het niet kan. Houd er rekening mee dat andere weggebruikers hier mogelijk ook last van hebben en dat jij dus op dat moment misschien wel minder goed zichtbaar voor hen bent. Met deze tips is het veilig thuis komen, nietwaar?


Terug

Meer nieuws

Clean Air pakket bij Broekhuis MINI

Niets is fijner dan rijden in ee...


Clean Air pakket bij Broekhuis BMW

Voor een schone start kunt u bij...


Hogere temperaturen, hogere kort...

De lente is in volle gang! De te...


Maandaanbieding BMW Motorrad mei...

Rust uw BMW R 1250 GS en BMW R 1...


Extra voordelig airco-onderhoud ...

Broekhuis ŠKODA biedt u tijdelij...


Airco-onderhoud voordeel en meer...

De lente is in volle gang! Tempe...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact