Ook ik maak me er wel eens schuldig aan: snelwegschelden. Deze slechte eigenschap valt onder de noemer 'agressief rijgedrag' welke op de eerste plek staat in de top 10 ergernissen in het verkeer.

Maar wat verstaat men precies onder ‘agressief rijgedrag’? Bumperkleven en rechts inhalen hebben hun eigen plekje in de top 10 al verdient. Bumperkleven is doorgaans een gevolg van onnodig links rijden (ook wel de ‘zondagrijder’ genoemd). Ons o-zo-drukke leventje gaat door en dus halen we dan maar rechts in. Een inhaler van rechts roept (bij mij dan) weer agressie op, zo blijven we in die vicieuze cirkel hangen.

Files. Ach, Nederlandse snelwegen en files gaan nu eenmaal hand-in-hand. Maar waarom we nu met z’n allen massaal op de rem moeten als er een druppel regen uit de lucht komt vallen verbaast me nog steeds. Tenslotte; Nederland en regen gaan toch óók hand-in-hand? Nog zo’n ergernis welke nauw verband houdt met file; op het laatste moment ritsen. Anders zou ritsen wel voordringen hebben geheten.

Heb ik ze nu alle 10 gehad? Oh nee; geen richting aangeven. Tja, dat vind ik nou echt het toppunt van luiheid. Je handen zitten toch al aan het stuur! Als je het niet op kunt brengen om met je vinger dat stokje naar boven/beneden te drukken, moet je maar lekker in bed blijven. Echter kan ik geen excuus verzinnen voor rijden met alcohol/drugs op. Of te hard rijden binnen de bebouwde kom. Jij wel?

  1. Agressief rijgedrag: 47 %
  2. Bumperkleven: 43 %
  3. Rijden met alcohol/drugs op: 39 %
  4. Geen richting aangeven: 29 %
  5. Onnodig links rijden: 23 %
  6. Op het laatste moment ritsen: 18 %
  7. Te hard rijden binnen de bebouwde kom: 17 %
  8. Files: 16 %
  9. Zondagsrijders: 14 %
  10. Rechts inhalen: 11 %

[Bron: Het Nationale Automobilisten Onderzoek]


Terug

Meer nieuws

Aan wie verkoopt u uw auto?

Een nieuwe auto? Dan wilt u vast...


Zo werkt het; uw auto schorsen

Nieuws: vanaf 3 januari 2019 kun...


5 car hacks voor het schoonmaken...

Voor veel mensen is het schoonma...


Al gehoord van het Max-Verstappe...

Onlangs verscheen er in de Sten...


Van autojargon naar Jip-en-Janne...

Je kent ze wel; die duur klinken...


Wat is het verschil tussen winte...

Banden zijn het enige contact tu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact