ford elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Wist u dat er meerdere manieren zijn van elektrisch rijden? We leggen u graag het verschil tussen diverse aandrijflijnen uit!

Sinds 2008 worden er steeds meer (deels) geëlektrificeerde auto’s op de markt gebracht. We spreken van elektrisch rijden wanneer de auto beschikt over een mild hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn.

Mild hybride rijden

Een mild hybride voertuig wordt aangedreven door een verbrandingsmotor en elektromotor. Hierbij ondersteunt de elektromotor de verbrandingsmotor. Denk hierbij aan het snel wegrijden vanuit stilstand bijvoorbeeld, doordat de kracht uit de elektromotor direct volledig beschikbaar is. De elektromotor ondersteunt als het ware de prestaties van de verbrandingsmotor.

De accu van deze motor kunt u niet via een laadkabel opladen, deze accu wordt geladen door energie die vrijkomt wanneer u het gas loslaat of wanneer u remt. Dit wordt regeneratief remmen genoemd. Zo kunt u steeds opnieuw gebruikmaken van de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor. Met een mild hybride auto zoals onder andere de Ford Puma kunt u niet volledig elektrisch rijden, de elektromotor dient alleen ter ondersteuning van de verbrandingsmotor.

Plug-in hybride rijden

Met een plug-in hybride auto kunt u wel deels volledig elektrisch rijden. Deze auto’s zijn net als mild hybride auto's voorzien van zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Wel is de elektromotor sterker en groter, waardoor volledig elektrisch rijden mogelijk wordt. Dankzij een grotere accu die met behulp van een stekker opgeladen kan worden, kunt u tot gemiddeld zo’n 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Zodra u langere stukken gaat rijden, neemt de verbrandingsmotor het over wanneer de accu van de elektromotor leeg is.

Ook bij deze accu’s kan energie teruggewonnen worden tijdens het rijden, zodat u bij het wegrijden vanuit stilstand altijd kunt profiteren van de kracht van de elektromotor die direct volledig beschikbaar is. Plug-in hybride auto’s zoals de Ford Kuga Plug-in Hybrid zijn onder andere ideaal voor gebruik in steden waar milieuzones gelden. Dankzij de onafhankelijke elektromotor en dus de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden tot zo’n 50 kilometer kunt u emissieloos door milieuzones rijden.

Volledig elektrisch rijden

Naast deels elektrisch rijden is er de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden. Deze auto’s zijn alleen voorzien van een elektromotor. Het accupakket van deze auto’s is vaak het grootste en zwaarste onderdeel en ligt vaak op de bodem van de auto om zo ruimte te besparen.

Bij auto’s die alleen aangedreven worden door elektriciteit beschikt u de hele reis direct over alle kracht van de motor. Zo rijdt u vanuit stilstand snel weg en kunt u onderweg ook snel reageren op verkeersituaties. Om optimaal en zo ver mogelijk met een elektrische auto te rijden dient u deze 100% op te laden. Dit kan thuis, op openbare plekken en bij speciale snellaadstations langs de snelweg. Een volledig opgeladen elektrische auto zoals de Ford Mustang Mach-E brengt u al gauw tot 500 kilometer ver.

Wilt u meer weten over de hybride of volledig elektrische auto’s van Ford? Neem gerust contact op via het contactformulier of direct met één van onze verkoopadviseurs. Ze staan voor u klaar in onze Broekhuis Ford vestigingen.


Terug

Meer nieuws

Maandaanbieding BMW Motorrad Min...

Profiteer van korting op de BMW ...


Tot € 5.000,- subsidie op elektr...

Voor ondernemers en non-profitor...


Exclusief All Weather korting bi...

Dat de weersomstandigheden met d...


Het Bij Broekhuis Magazine 2021 ...

Eveline Meijers, Marketing Manag...


Broekhuis: Ambitieuze dealer van...

Traditioneel heeft de Tsjechisch...


Als beste uit de bus: de veiligh...

Online winkelen is populairder d...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact