Er is niets zo storend als beslagen ruiten in je auto. Beperkt zicht kan gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken. Omdat het in de weer gaan met doekjes het vaak alleen maar verergert en niemand zin heeft om ’s ochtends bij haast een kwartier stilstaand te ventileren, heb ik hier wat handige tips voor je.

Er bestaan meerder soorten vochtvreters. Deze kun je in je auto zetten om het vocht op te laten ‘zuigen’. Let er wel op dat het opgeloste zout zeer agressief is en flinke vlekken in de bekleding achter laat. Zorg er dus voor dat het niet om kan vallen en zet de vochtvreter vast/klem in bijv. een emmer. Daarnaast bestaan er ook wegwerp-vochtvreters. Dit zijn een soort zakjes die langzaam opzwellen naarmate deze meer vocht opneemt. Hiermee loop je geen risico dat de korrels eruit kunnen vallen op je tapijt of bekleding, zoals bij de normale variant.

De airco doet ook wonderen wanneer je last hebt van beslagen ruiten. Ook wanneer het buiten koud is. Richt de luchtstroom op de voorruit en zet de airco op zijn maximale stand. Binnen no-time is de voorruit condensvrij!

Voorkomen is beter dan genezen. Laat daarom die natte paraplu niet op de achterbank liggen voor de volgende regenachtige dag. Vochtige spullen veroorzaken condens. Datzelfde geldt ook voor een natte regenjas, of de vochtige zwemkleding van je kinderen. Ook op die manier voorkom je beslagen autoruiten. Tevens is het zaak om regelmatig de binnenkant van de ruiten goed schoon te maken met een ontvettend reinigingsmiddel.

Een vocht-probleem kan ook hardnekkig zijn. Check daarom je auto op lekkende rubbers of een verouderd interieurfilter. Wanneer je een vorm van lekkage in je auto hebt gehad, is het belangrijk om de kachel goed heet stoken (met de ramen op een kiertje) wanneer je op pad gaat, om zo al het vocht in de auto te onttrekken. Mocht het ernstig zijn, zou je thuis ook een elektrisch kacheltje erin kunnen zetten voor een paar uur (wel oppassen; wordt heet en zeker niet bedekken).


Terug

Meer nieuws

5 tips om zuiniger te rijden

De brandstof prijzen zijn ontzet...


4 auto- of motorroutes door Ned...

Rijden en genieten van alles wat...


WLTP; wat is het?

Het klimaat verandert snel, in d...


Wat moet u verplicht meenemen in...

Wanneer u op vakantie gaat met d...


Tips voor reizen met kinderen in...

Op vakantie gaan met het hele ge...


​Beperkte toegang Europese stede...

Sinds enkele jaren geldt er in v...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


< terug