Al sinds de oprichting van Volvo staat veiligheid hoog in het vaandel. Al zo’n 90 jaar zijn Volvo en veiligheid met elkaar verbonden. Voor Volvo is het uitgangspunt niet om zo goed mogelijk uit de veiligheidstest te komen, maar om echt levens te redden in het verkeer. Met deze filosofie maakt Volvo al jaren uiterst veilige auto’s.

Deze filosofie van Volvo is gebaseerd op de bescherming van mensen en het makkelijker maken van hun levens. De ambitie van Volvo is dat niemand om het leven komt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Om deze ambitie te behalen verzamelt Volvo sinds de jaren 70 gegevens van verkeersongelukken, om zo te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De veiligheid van Volvo’s is ook de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) opgevallen. Daarom hebben zij een award toegekend aan Vovlo’s bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijk slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten


Terug

Meer nieuws

15% korting op BMW Motorrad pakken

Profiteer tot 30 juni van 15% ko...


Terugroepactie kledingstukken BM...

BMW Motorrad roept over heel Eur...


Flexibel met Audi Functions on D...

Rust uw Audi flexibel uit met Au...


Aangescherpte maatregelen in onz...

De deuren van de werkplaatsen bl...


In stijl de weg op met BMW Motor...

BMW Motorrad Gear & Garment bied...


Is uw Fiat klaar voor de winter?

De winter staat weer voor de deu...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact