Al sinds de oprichting van Volvo staat veiligheid hoog in het vaandel. Al zo’n 90 jaar zijn Volvo en veiligheid met elkaar verbonden. Voor Volvo is het uitgangspunt niet om zo goed mogelijk uit de veiligheidstest te komen, maar om echt levens te redden in het verkeer. Met deze filosofie maakt Volvo al jaren uiterst veilige auto’s.

Deze filosofie van Volvo is gebaseerd op de bescherming van mensen en het makkelijker maken van hun levens. Het doel van Volvo is dat vanaf 2020 niemand om het leven komt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Om dit doel te behalen verzamelt Volvo sinds de jaren 70 gegevens van verkeersongelukken, om zo te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De veiligheid van Volvo’s is ook de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) opgevallen. Daarom hebben zij een award toegekend aan Vovlo’s bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijk slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten


Terug

Meer nieuws

Check, check, Ford Video Check!

Wat doet onze monteur tijdens ee...


Ford gaat elektrisch

Tijdens het Go Further evenement...


Ford en Volkswagen breiden samen...

12 juli 2019 verkondigden Ford M...


Plastic flessen worden vloermatten

Ford heeft een slimme manier gev...


De nieuwe MINI John Cooper Works GP

In 2020 zal er in een beperkte o...


BMW Motorrad onthult custom conc...

Het motorblok van de BMW Concept...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact