Vorige week legden we de eerste acht symbolen uit die in uw dashboard kunnen oplichten. Daarbij bleek dat de kleur van een symbool al een indicatie geeft van de ernst van de melding. Deze week bespreken we weer acht symbolen.

Symbolen uitgelegd

  1. Dit lampje brandt zodra de auto de berijder erop wilt wijzen om de rem in te trappen. Deze melding draagt bij aan het gemak van de berijder.
  2. Zodra deze melding oplicht, is er nieuwe informatie beschikbaar voor de berijder.
  3. Wanneer de berijder dit lampje ziet branden, betekent dit dat de adaptieve koplampen zijn ingeschakeld. Deze functie is alleen in nieuwere auto’s aanwezig.
  4. Wanneer de mistachterlampen zijn ingeschakeld, ontvangt de berijder deze melding. Deze specifieke lampen mogen niet altijd ingeschakeld zijn; alleen bij een zicht van 50 meter of minder. Deze melding voorkomt dat de berijder vergeet de lampen uit te schakelen bij beter zicht.
  5. Verschijnt deze melding, dan is er een mechanisch probleem of elektrische fout gedetecteerd. Om narigheid onderweg te voorkomen kunt u met deze melding het best zo snel mogelijk naar uw Broekhuis vestiging gaan.
  6. Zodra deze melding in uw dashboard oplicht, ondervindt de auto problemen met de katalysator. De katalysator neutraliseert schadelijke stoffen voordat deze stoffen via de uitlaat uw auto verlaten. Wellicht is het daarom verstandig om met deze melding naar uw Broekhuis vestiging te gaan om dit op te lossen.
  7. Problemen met het brandstoffilter worden aangeduid met dit symbool. Als u met deze melding blijft doorrijden, gaat dit ten koste van de rijprestaties van uw auto. Zo’n probleem kan vervuilde brandstof veroorzaken waardoor de brandstof moeilijker ontbrandt in de motor.
  8. Deze melding waarschuwt de berijder dat het ESP (electronic stability program, ofwel het anti-slip controle systeem) uitgeschakeld is. Belangrijke informatie voor de berijder, omdat het invloed heeft op de rijprestaties.

Inmiddels hebben we al 16 van de gemiddeld 60 waarschuwingslampjes besproken. Check onze site volgende week voor de volgende acht. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan als het gaat om de waarschuwingen die uw auto geeft.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik dan hier!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact