Inmiddels hebben we al 16 van de gemiddeld 60 waarschuwingslampjes toegelicht. In de eerste blog kon u lezen dat de kleur van de melding al een indicatie geeft van de ernst van een melding. Om naast deze indicatie ook inhoudelijk de mededelingen te leren kennen, lichten wij vandaag weer 8 symbolen uit.

  1. Als dit symbool oplicht, betekent dit dat de achterklep niet goed gesloten is. Het kan zijn dat de bestuurder vergeten is deze dicht te doen of dat hij niet goed gesloten is. Met een open achterklep rijden kan gevaarlijk zijn voor het andere verkeer, waardoor deze melding rood kleurt.
  2. Deze mededeling vertelt de bestuurder dat het dimlicht is ingeschakeld. Deze verlichting dient u standaard te voeren wanneer het donker is. Wordt overdag het zicht belemmerd dankzij mist, hagel, regen of sneeuw? Dan dient u deze verlichting ook te activeren.
  3. Wanneer de auto passagiers registreert die de gordel niet om hebben, krijgt de bestuurder hiervan een melding. Deze waarschuwing dient de veiligheid van de inzittenden. Daarnaast kunt u een boete ontvangen voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden.
  4. Dit symbool licht op wanneer de koplampen in hoogte afgesteld worden. Het is belangrijk om de lichten goed af te stellen. De koplampen worden tijdens de Algemene Periodieke Keuring (apk) gecontroleerd, zodra deze niet correct zijn afgesteld kan uw auto daarop afgekeurd worden.
  5. Zodra de auto registreert dat een deur niet goed gesloten is, krijgt de bestuurder deze melding in zijn dashboard te zien. Niet correct gesloten deuren kunnen de veiligheid van de inzittenden beïnvloeden.
  6. Goed zicht is belangrijk voor een veilige autorit. Hiervoor is de ruitenwisservloeistof een belangrijk onderdeel. Zodra deze vloeistof dreigt op te raken, krijgt de bestuurder deze melding. De nood is niet hoog, maar voorkom onveilige situaties door tijdig de ruitenwisservloeistof bij te vullen.
  7. Deze melding waarschuwt de bestuurder dat het stuurslot ingeschakeld is. De auto kan wel gewoon gestart worden, alleen kan het stuur de wielen niet bedienen. Wegrijden met een stuur op stuurslot kan dus gevaarlijke situaties opleveren.
  8. Bij het inschakelen van het contact van een koude dieselmotor gaat die lampje branden. Zodra het lampje uitgaat, kunt u de motor starten en uw reis beginnen.

Dit was de derde reeks van 8 symbolen die kunnen oplichten in uw dashboard. Check volgende week onze site voor de volgende 8 meldingen. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan als het gaat om de waarschuwingen die uw auto geeft.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik dan hier!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact