Weet u wat elk symbool dat kan oplichten in uw dashboard betekent? Meer dan de helft van de Nederlanders niet. Daarom leggen wij elke week een aantal symbolen uit. Deze week zijn de volgende acht symbolen aan de beurt.

  1. Zodra u deze waarschuwing krijgt, heeft het spoilersysteem een fout gedetecteerd. Hierdoor wordt het systeem tijdelijk gedeactiveerd en wordt er een code opgeslagen. Aan de hand van deze code kan de monteur de fout achterhalen.
  2. Brandt deze waarschuwing? Dan zijn uw remblokken versleten. Voor goed functionerende remmen zijn betrouwbare remblokken nodig. Ga daarom bij zo’n melding langs de garage voor nieuwe exemplaren.
  3. Dit symbool verschijnt in uw dashboard zodra uw luchtfilter vervuild is en vervangen dient te worden. Dit is belangrijk voor de prestaties van uw voertuig. Om de auto te laten bewegen, wordt in de motor een verbranding gecreëerd van een mengsel van brandstof en zuurstof. Deze zuurstof wordt uit de buitenlucht gehaald, maar wordt eerst schoongemaakt door het luchtfilter voordat het in de motor eindigt.
  4. Ziet u deze melding? Dan krijgt u de waarschuwing dat uw auto nog op de handrem staat.
  5. Wanneer de motorkap niet goed gesloten is, ziet u deze waarschuwing. Dit kunt u vaak zelf gemakkelijk oplossen door hem opnieuw te sluiten. Zo niet, ga dan langs de garage.
  6. Deze melding vertelt de bestuurder dat de oliedruk laag is. Olie smeert, beschermt, koelt en reinigt de motor. De prestaties van uw voertuig worden beïnvloedt door de olie; neem daarom deze melding altijd serieus.
  7. Heeft u op donkere plekken uw grootlicht ingeschakeld? Dan ziet u deze melding in uw dashboard. Grootlicht geeft u extra zicht in sommige situaties, maar mag lang niet altijd gevoerd worden. Om niet te vergeten dat dit licht ingeschakeld is, krijgt u deze melding.
  8. Nieuwe voertuigen kunnen ook de weersomstandigheden waarnemen. Hierdoor kan zo’n voertuig u bijvoorbeeld waarschuwen voor gladde wegen. Ziet u dit symbool, dan krijgt u de waarschuwing voor gladheid.

Met deze acht symbolen hebben we al meer dan de helft van de gemiddeld 60 waarschuwingslampjes in uw dashboard toegelicht. Check volgende week onze site voor de volgende 8 meldingen. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan als het gaat om de waarschuwingen die uw auto geeft.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik hier!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact