Elke week lichten wij 8 symbolen uit die in uw dashboard kunnen oplichten. Want wat betekenen al die signalen die uw auto geeft? Wij achterhaalden de betekenis van deze 8 symbolen.

  1. Zodra dit symbool begint te branden, heeft uw auto een probleem met het elektrische dak gedetecteerd. Het kan zijn dat er een storing of een stuk onderdeel waargenomen wordt. In de garage kunnen de monteurs achterhalen waar de foutmelding vandaan komt.
  2. In veel auto’s is tegenwoordig de functie cruise control aanwezig. Voor bestuurders een innovatie waardoor autorijden nog gemakkelijker wordt. Deze melding geeft aan dat de cruise control ingeschakeld is.
  3. Naast de functie cruise control is de auto tegenwoordig ook vaak voorzien van parkeersensoren. Als u aan het inparkeren bent, ondersteunen de parkeersensoren u bij deze manoeuvre. Deze melding brandt zodra de sensoren ingeschakeld zijn.
  4. Merkt u dat de auto moeilijk start of bijvoorbeeld weinig vermogen heeft, dan kan het zijn dat de accu problemen ondervindt. Is dit het geval, dan brandt deze waarschuwing in uw dashboard.
  5. Om niet met een lege tank halverwege uw reis te stranden, geeft uw auto dit signaal. Ziet u dit oplichten, dan is uw tank bijna leeg. Voorkom ongemakken en vul uw brandstof op tijd bij.
  6. Ook autoruitenwissers kunnen tegenwoordig automatisch ingeschakeld worden. Registreert uw auto dat het regent dan gaan de ruitenwissers automatisch aan. Zodra dit gebeurt, ziet u dit symbool oplichten in uw dashboard.
  7. Ziet u deze melding, dan is er een probleem gedetecteerd bij uw contactschakelaar. Neem hiervoor contact op met de garage.
  8. Banden zijn het enige contact tussen uw auto en de weg. Een goede bandenspanning zorgt voor de beste wegligging, goede rijprestaties en het voordeligste verbruik. Zodra de bandenspanning te laag is, krijgt u deze melding. Direct actie ondernemen is niet nodig, wel raden wij aan om de bandenspanning weer op orde te krijgen zodra dit mogelijk is.

Inmiddels hebben we al 40 waarschuwingslampjes behandeld. Check volgende week weer onze site voor een uitleg van de volgende reeks lampjes.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik hier!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact